Phil Mickelson hade anledning att le under torsdagen. Foto: Getty images

PGA Tour

Mickelson leder på Quail Hollow

Du hade väl inte börjat tänka att karriären var över för Phil Mickelson? 50-åringen dominerade under torsdagen och är i ensam ledning.

Text: Jesper Johansson • 2021-05-07 Uppdaterad 2021-05-07

Vecka 18 har varit hektisk för Phil Mickelson. Tidigare har han varit kopplad till den nya super golf league, utbrytartouren från PGA Tour, och han ska ha erbjudits 100 miljoner dollar. Sen spelade han första ronden av Wells Fargo Championship och såg till att öka den där prislappen ytterligare.

Phil Mickelson gick på en mycket oväntad 64-rond under torsdagen för att därmed vara i två slags ledning före Keegan Bradley och KH Lee. Även för Phil Mickelson och hans egen standard var detta imponerande. 64-ronden är nämligen hans lägsta i Wells Fargo Championship genom tiderna (och då har han slutat topp-10 vid tio tidigare tillfällen i tävlingen, så helt iskall har han förstås inte varit här.
– Det var kul där ute och jag hade en rolig grupp. Jag och Joel (Dahmen, reds. anm.) hade några garv redan innan tävlingen började). Men det viktigaste för mig var att jag idag kunde hålla mig i nuet och inte börja tänka på annat, mitt sinne har haft en tendens att tänka på annat. Jag slog många bra slag och hade kul, sa Mickelson efter ronden.
– Jag gillar verkligen den här golfbanan och det är en av de bästa från tee till green och den är utmanande med de här gårda greenerna. Det finns svåra par-hål och goda birdiechaner. Det är vad jag gillar, den mixen och inte där alla hål är svåra att göra par på. Jag tycker den här banan är mer rolig att spela på.

Men med endast tre topp-10 sedan början av 2020 var det får som förväntade sig att “Lefty” skulle dominera. Amerikanen rankas högst i spelet från tee till green.

Om Mickelson skulle hänga i och vinna sin 45:e seger i karriären skulle han bli den åttonde spelaren genom tiderna att vinna i en ålder över 50. Med tanke på veckans startfält och Mickelsons ojämnhet i spelet den senaste tiden, skulle detta förstås vara en enorm bedrift.
– Jag vill spela en bra rond imorgon också. Jag ska nu inte börja tänka för långt utan hålla mig i nuet.

I tävlingen spelar två svenskar. Jonas Blixt är på par efter 18 spelade hål, vilket innebär en delad 53:e plats. Henrik Norlander hade det desto tuffare på torsdagen och gick runt på 80 slag. Detta efter att bland annat gjort två dubbelbogeys. 89 slag innebär en 154:e plats i tävlingen.


Text: Jesper Johansson • 2021-05-07
TournyttPGA TourPhil MickelsonTournytt
Scroll to Top