Saken är klar.Sam Burns tar sin första seger på PGA-touren. Foto: Getty Images

PGA-touren

Den här gången höll det för Burns

För tredje gången den här säsongen var Sam Burns i ledning inför sista dagen. Nu är han också en vinnare på PGA-touren. Och Viktor Hovland imponerade igen.

Text: Bo Steffensen • 2021-05-03 Uppdaterad 2021-05-03

Sam Burns och Keegan Bradley gick ut i delad ledning av Valspar Championship i Florida.
Det blev också en match mellan de två.
Burns som jagade sin första seger på touren och majorvinnaren Bradley som vunnit fyra gånger, men bara en de senaste nio åren (2018).
För tredje den här säsongen peggade 24-årige Sam Burns upp i ledning inför sista ronden. De två tidigare gångerna fick han inte ihop det. Det blev tredje gången gillt. Och han kunde fira med hela sin familj.
– Jag tror inte att jag hade kunnat drömma om ett bättre ögonblick. Och att ha min fru här. Hon har sett bra golf, hon har sett riktigt dålig golf. Hon har helt enkelt funnits vid min sida hela tiden. Så att hon var här nu känns speciellt. Det här är något vi kommer att bära med oss för resten av våra liv, sa Sam Burns till media efteråt.

Sam Burns föräldrar, bröder och fru Caroline (till vänster om honom) var på plats och kunde fira segern. Foto: Getty Images

Burns och Bradley låg länge sida vid sida, båda var –17 när de kom till hål 13. Par 3, 165 meter. Vatten fram till green.
Bradley skickar ut en järnåtta åt höger, blir kort och bollen hamnar i vattnet. Dörren öppnar sig för Burns. Han gör sitt par. Bradleys misstag kostar honom två slag.
– Jag slog ett uselt slag. Jag hade faktiskt inte slagit något riktigt dåligt slag på hela veckan. Det går att slå bollen till höger om flaggan men jag kom lite sent och vinden tog tag i bollen. Hade den gått en meter till så kanske den hamnat i bunkern, men det var en riktig miss, sa Bradley efteråt.
Burns leder nu med två med fem hål kvar att spela. Han tar ett slag till på 14. Tre upp – men inget är klart. Han har fortfarande Snake Pit framför sig.
De tre sista hålen på Copperhead-banan på Innisbrook Resort kallas för Snake Pit, ormgropen. En avslutning som är bland de svårare på touren. Par 4, par 3, par 4. Där kan man lätt bli ”biten” av banan och en treslagsledning försvinna i ett nafs.
Burns klarar sig ”hem”, behåller sin ledning och vinner med tre.
Segern gav honom 1,2 miljoner dollar, två års säkrade spelrättigheter på touren och en plats i The Masters 2022.

Dagens lägsta rond stod Viktor Hovland för. 65 slag. Norrmannen gjorde sju birdies, en bogey och resten par och avancerade till en delad tredjeplats, ett slag efter Bradley.

Alex Norén (73–68–70–68) avslutade fint med tre under par för dagen, slutade totalt –5 och avancerade 26 placeringar till en delad 21:a

Övriga svenskar:
D48) Henrik Norlander, –2 (69–69–72–72) 
D63) Henrik Stenson +2 (71–70–72–73)

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-05-03
TournyttKeegan BradleyPGA TourPGA-tourenSam BurnsTournyttValspar Championship
Rulla till toppen