Årets Masters kan bli Stensons sista om han inte börjar klättra på rankingen igen // Foto: Getty Images

Masters

Stensons 16:e raka Masters

Henrik Stenson ska njuta och ha roligt trots risig form senaste tiden.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-08

Vi har bara en enda svensk att hoppas på under årets Masters som inleds på torsdagen. Henrik Stenson gör sitt 16:e raka Masters och som bäst har han varit delad femma 2018.

Ofta har Stenson nämnts med viss outsiderchans i Masters, som ändå är den av majortävlingarna där han haft svårast att prestera, men den här gången är förutsättningarna lite annorlunda.

Efter en delad 46:e plats i Abu Dhabi tidigt 2021 har Stenson missat två kvalgränser på Europatouren och sedan fyra raka på PGA-touren.

Risken finns därmed att detta kan bli sista framträdandet i Masters om det vill sig så illa att formen inte kommer tillbaks.

Henrik Stenson hade trevligt under inspelsronden på Augusta National // Foto: Getty Images

För att vara säker på spel nästa år måste han antingen sluta topp-12 i år eller ta sig upp bland de 50 främsta på världsrankingen igen, just nu är Stenson på en 117:e plats.

– Det här blir mitt sista år tack vare British Open och det finns aldrig några garantier för att man får spela ett nytt Masters, om man inte bättrar på rankningen, säger Stenson till C More.

Ändå var senaste starten i Valero Texas Open (75-73) ett litet steg i rätt riktning där en trippelbogey på sista hålet tog honom till fel sida kvalgränsen. Men det är klart att Augusta National ställer ganska stora krav på kontroll över spelet, särskilt när den spelas så hård som den troligen kommer att göra i år.

– Kommer det inte en massa regn kan det nog bli ett av de hårdare åren vi har spelat.

– Jag har ju haft svårt framförallt med det långa spelet och kan egentligen missa åt både hållen just nu, sa Stenson till Svensk Golf tidigare under året.

Men oavsett hur det går kommer Stenson att njuta fullt ut av att spela ännu en major på en Augusta National i sin ordinarie vårskrud.

– Jag ska njuta så mycket som möjligt och vi ska i alla fall tycka att det är kul och inte hänga med huvudet, även om inte spelet är med oss riktigt, säger han till C More.

Stenson inleder årets Masters klockan 14.36 svensk tid under torsdagen och spelkamrater under de två första dagarna är Sebastian Munoz från Colombia och amerikanen Robert Streb.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-08
TournyttAugusta NationalHenrik StensonRobert StrebSebastian MunozThe MastersTournytt
Scroll to Top