Anna Nordqvist inledde årets första major med en bogeyfri 68:a och är bästa svenska i ANA Inspiration // Foto: Getty Images

ANA Inspiration

Svensk kanonstart i årets första major

Fyra av fem blågula spelare på rätt sida efter första ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-04-02 Uppdaterad 2021-04-02

Det blev en härlig svenskdag när första ronden av ANA Inspiration, årets första major, spelades under torsdagen.

Fyra av fem svenskor är just nu på rätt sida kvalgränsen.

Anna Nordqvist gjorde fyra birdies och resten par för 68 slag och en delad fjärdeplats, och Nordqvist var nöjd efter ronden.

– Det kändes som att jag träffade många fairways och greener och de gånger jag missade lite så var det i första klippningen eller på foregreen. Puttningen kändes lite bättre än den senaste tiden och jag gjorde många bra tvåputtar, sa Nordqvist efter sin inledningsrond.

Dani Holmqvist fick en riktigt tung start med dubbel på första hålet (banans tionde) men vände sedan skeppet och efter fem birdies och en bogey efter starthålet så kom Dani in på 70 slag (-2). Det ger henne en delad 16:e plats efter första dagens spel.

– Det var ingen vacker start. Jag slog en hook som hamnade bakom ett träd och jag var tvungen att bara chippa ut. Men lyckades studsa tillbaks med några birdies och fick igång puttern lite, berättade Dani efter ronden.

För Holmqvist kändes första ronden extra speciell med tanke på att hon tvingades bryta med besvärliga ryggproblem ifjol.

Också Madelene Sagström stod för en fin inledning och även hon vände en tung start till någonting bra i slutänden. Efter tre bogeys på hennes första nio (banans sista) gjorde hon fyra birdies på andra nian. Slutresultatet blev därmed en rond på 71 slag (-1) och en delad 30:e plats.

Pernilla Lindberg, som vann här 2018, inledde med en rond på 72 slag och delar 49:e plats medan Linnea Ström hade 75 slag och ligger just nu på delad 93:e plats.

Längst upp i toppen finns thailändskan Patty Tavatanakit, som gick runt på 66 slag. Hon följs av kinesiskan Shanshan Feng och irländskan Leona Maguire, båda på 67 slag (-5).

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-04-02
TournyttANA InspirationAnna NordqvistDani HolmqvistLeona MaguireLinnea StrömLPGA TourMadelene SagströmPatty TavatanakitPernilla LindbergShanshan FengTournytt
Rulla till toppen