Linn Grants inspel på det femte hålet på Champions Retreat. Foto: Christer Höglund

ANWA

Linn Grant delad tvåa på haltande ledartavla

Stora mängder regn gjorde att nästan hälften av veckans ANWA-tävlande inte hann runt under första speldagen. Linn Grant hann spela tolv hål och är delad tvåa.

Text: Jesper Johansson • 2021-04-01

Enorma mängder vatten gjorde att 29 av 82 spelare inte har spelat klart det första varvet av Augusta National Women’s Amateur. På de 12 hål Linn Grant hann spela var det felfria resultat som skrevs ner på scorekortet. Tio par och en birdie gör att hon är delad tvåa, tre slag bakom ledaren Katherine Smith.

Katherine Smith gick ut i sista gruppen under onsdagen och med sju par och fyra birdies kunde starten på veckans stora amatörtävling knappast vara bättre. Därför kan man tro att hon var besviken över att få avbryta ronden men så var inte fallet.
– En normal vecka hade jag varit ganska besviken. Men den här veckan, allt är så underbart att jag bara är exalterad över att få spela mer imorgon. Det blir en ny dag att gå lågt och sätta några puttar, sa Smith efter öppningsronden.

Men resan fram till ledningen av Augusta National Women’s Amateur har varit skakig för Smith. Hon berättade själv efter den avbrutna förstaronden att hon gråtit på och av banan de senaste veckorna. Mest på grund av ångest inför veckans tävling. På ett positivt sätt, om det nu är möjligt.
– Det här är nog mitt livs höjdpunkt än så länge. Jag har liksom inget att förlora den här veckan.

Kate Smith är alltså i en treslagsledning men när spelet blåstes av hade amerikanen en 1,5 meter lång parputt på hål 12 som hon får vila med till torsdag.

Av de spelare som faktiskt hann runt hela vägen var det bara två spelare som lyckades gå under par. Rose Zhang, regerande US Women’s Amateur-vinnaren som också rankas etta i världen bland amatörer, lyckades gå runt på 71 slag, ett under par. Dessutom gjorde spanjorskan Ana Peláez Triviño det. Ytterligare tre spelare är under par, varav en alltså är Linn Grant.
– Det var en rolig runda att spela och jag ser fram emot att spela klart den imorgon, sa ledaren Smith efter öppningsvarvet.

Katherine Smith är rankad 134:a på världsamatörlistan.

Nedan är toppen på resultattavlan, klicka på bilden för att komma till hela ledartavlan.Text: Jesper Johansson • 2021-04-01
TournyttAugusta National Women’s AmateurKatherine SmithLinn GrantTournytt
Scroll to Top