Öster by Stenson, en av banorna på Österåkers GK utanför Stockholm, är tilltänkt som värd för en av två nya Challenge Tour-tävlingar i Sverige 2021. FOTO: Jacob Sjöman

AVSLÖJAR

Två nya proffstävlingar på väg till Sverige i maj

Svensk Golf kan avslöja att två stora proffstävlingar är på väg till Sverige i vår. En till Stockholm och en i Skåne.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-31 Uppdaterad 2021-03-31

Enligt uppgifter till Svensk Golf ska Challenge Tour-tävlingar spelas på Hinton Golf i Skåne och Österåkers GK i Stockholm under våren. Challenge Tour, som är nivån närmast under European Tour, har hittills haft det svårt att hitta spelplatser. Men nu ska de sista två luckorna för våren vara fyllda i och med de två svenska arrangemangen.

Tävlingarna är planerade att spelas vecka 19 och 20, alltså 10–23 maj. När Svensk Golf talar med Ola Lindgren, headcoach för herrlandslaget, är han förtegen.
– Jag kan inte uttala mig om detta men jag kan säga generellt att vi strävar efter att anordna både CT- och ET-tävlingar i Sverige, säger Ola Lindgren till Svensk Golf.

– Vägen ut till proffslivet har varit smal och blev ännu smalare genom pandemin. Att anordna tävlingar är viktigt för att göra vägen ut lite bredare för spelarna. Dessutom är Sverige en stolt golfnation. Jag anser att vi ska ha tävlingar både på Challenge Tour och European Tour. Det handlar om att visa solidaritet med de andra länderna dit våra svenska spelare åker och tävlar. Dessutom vill vi ge tillbaka till den svenska golfpubliken. Det blir kanske svårt i år med tanke på pandemin men i alla fall framöver, säger han.

Såvitt Svensk Golf vet är det än så länge inte klart om Challenge Tour-tävlingarna kommer till Sverige, men att mycket talar för det. Om så blir fallet lär det bli officiellt i början av nästa vecka.

Säsongsstarten på Challenge Tour sker i år inte förrän 22 april då den första av tre Sydafrikatävlingar spelas. Därefter finns det en lucka på två veckor som alltså är planerad att fyllas av två tävlingar i Sverige innan spelarna ger sig vidare mot Irland, Tjeckien och Spanien.


Svensk herrgolf i kris?Text: Jesper Johansson • 2021-03-31
TournyttChallenge TourGolfsverigeHintons GolfÖsteråkers GKTournytt
Scroll to Top