En lycklig Justin Thomas klättrade upp till andra plats på FedEx Cup-listan efter segern på TPC Sawgrass // Foto: Getty Images

The Players Championship

Thomas vann The Players

Vann efter magiskt spel från tee till green.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-15 Uppdaterad 2021-03-15

Avslutningsronden av årets Players Championship utvecklades som tävlingar ofta gör. Spelarna i sista bollen blir avvaktande och får kämpa för att hålla sig runt par medan några spelare bakifrån har allt att vinna och spelar avslappnat.

Varken Bryson DeChambeau eller Lee Westwood fick någon bra start.

På det fjärde hålet missade DeChambeau snudd på bollen från tee varefter han slog en lång slice ut i skogen med dubbelbogey som resultat.

Westwood å sin sida slog utslaget i vattnet och kunde till slut rädda en bogey från drygt två meter.

Både Westwood och DeChambeau vände över par och trots att de kom tillbaks på vägen in var det redan för sent. Justin Thomas gick fem under par mellan hål 9 och 12 med en eagle på hål 11 och när han sedan gjorde birdie på det 16:e tog han sig upp i ensam ledning.

En ledning som han inte släppte. Hans utslag på sista hålet hookade kraftigt men höll sig på rätt sida om vattnet och när han rullade i en kort putt för par tvingade han DeChambeau och Westwood att sätta sina andraslag på avslutningshålet för att nå ikapp. Ingen av dem lyckades.

– Det kan ha varit min bästa rond i livet från tee till green. Jag var i bra balans hela vägen och ända från första hålet kände jag mig i zonen. Jag slog slagen som jag ville och kunde starta puttarna exakt på linjen, sa en överlycklig Thomas.

Han avslutade i helgen med ronder på 64-68 och ingen spelare har haft bättre statistik från tee till green än Thomas på 17 år.

Under slutronden träffade han de 17 första greenerna innan han missade den sista med en sandwedge som spann tillbaks någon decimeter kort om puttytan.

Westwood rullade i en birdie från fem meter på sista hålet för att sluta ensam tvåa för andra veckan i rad. Och det var en extremt nöjd engelsman som mötte pressen efteråt.

– Jag spelade inte min bästa golf idag men känner mig nöjd med att jag ger mig själv chansen att konkurrera varenda vecka och att slåss om segern med yngre spelare som Justin och Bryson känns otroligt kul.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-15
TournyttBryson DeChambeauJustin ThomasLee WestwoodPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass
Scroll to Top