Kommer Lee Westwood att få knyta näven även efter söndagens avslutningsrond på Sawgrass? // Foto: Getty Images

The Players Championship

Westwood vs DeChambeau – the rematch

För andra veckan i rad ställs Lee mot Bryson i ledarboll sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-14

En smått oväntat rivalitet har vuxit fram på PGA-touren.

För andra söndagen i rad ställs engelsmannen Lee Westwood och amerikanen Bryson DeChambeau mot varandra i sista bollen.

Förra veckan på Bay Hill vann DeChambeau med ett slag efter en riktigt jämn och välspelad slutrond. Nu väntar ett tänkbart revanschmöte för Westwood, den här gången på TPC Sawgrass.

Det är första gången sedan 2007 som samma två spelare ställs mot varandra i sista bollen två veckor i rad. Då var det Vijay Singh och Adam Scott som spelade först Tourfinalen i ledarboll och sedan första tävlingen av nästa säsong på Hawaii.

– Jag ser fram mot det, jag tycker om att spela med Bryson och gillar hans caddie också. Vi hade kul förra veckan och det kommer säkert att bli likadant den här gången.

Om Bay Hill är en bana som rent teoretiskt passar en bombare så är inte TPC Sawgrass samma typ av bana. Här krävs inte i första hand längd, utan mer positionsspel, förmågan att undvika stora misstag och stabil puttning. Ändå är DeChambeau där uppe igen, den här gången två slag bakom Westwood.

– Det visar väl hur bra han är på att anpassa sitt spel. Om ni skulle fråga honom vilken bana som passar honom bäst skulle han förmodligen säga Bay Hill, där kan man släppa loss lite mer, Sawgrass är lite mer strategisk. Men cred till Bryson, man förknippar kanske inte den här banan med hans spel.

Westwood var bogeyfri för andra ronden i rad när han gick runt på 68 slag. Alla fyra birdies kom sista nio och den första kom på hål 10.

– Jag spelade bra hela vägen men fick inte några puttar i början av olika anledningar. Några slog jag dåligt, andra läste jag fel, men jag sa till mig själv att bara ha tålamod och när den rullade i på tian så vände det på hemvägen.

Den 47-årige engelsmannen avslutade med birdie-birdie-.par efter att ha rullat i en lång lurig putt på det 17:e som han höll upp drygt en och en halv meter vänster om hålet.

Det är 23 år sedan Lee Westwood gjorde debut i The Players, han slutade då på delad femte plats.

Så här såg hans sving ut då jämfört med under tredje ronden.

Mångas ögon kommer naturligtvis att följa ledarbollen under söndagens avslutningsrond, men bakom Westwood (-13) och DeChambeau (-11) lurar en hel hop med spelare som kommer att attackera sista ronden.

Justin Thomas gick runt på 64 slag tredje ronden och delar tredjeplatsen med Doug Ghim, båda tio under par. Ytterligare ett slag längre bak finns Paul Casey, Jon Rahm och Brian Harman på nio under par, bara fyra slag från ledningen.

– Det kommer inte att bli ett tvåhästarsrace, den här banan kan ge riktigt låga scorer om man spelar bra och titta på Justin Thomas som gick åtta under idag. Det är dessutom en av de svåraste att försvara en ledning på så det kommer säkert att bli en spännande avslutning, tror Westwood.

Men om Westwood skulle ta hem segern på söndagen så säger han själv att det kommer att bli höjdpunkten så här långt i karriären.

– Ja, jag har aldrig vunnit någon större tävling så utan tvekan.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-14
TournyttBrian HarmanBryson DeChambeauDoug GhimJon RahmJustin ThomasLee WestwoodPaul CaseyPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass