Lee Westwood spelar sin kanske bästa golf någonsin just nu enligt egen utsaga // Foto: Getty Images

PGA Tour

Westwood i toppen igen

Den 47-åriga engelsmannen har hittat formtoppen ordentligt på PGA-touren.

Text: Martin Strömberg • 2021-03-13

Förra veckan slutade 47-årige Lee Westwood tvåa i Arnold Palmer Invitational efter Bryson DeChambeau.

Den här veckan i The Players Championship är “Westy” återigen på jakt efter den första segern på PGA-touren sedan juni 2010, då han vann St. Jude Classic i Memphis.

Westwood själv hyllar sitt mindset för framgångarna den senaste tiden.

– Jag bryr mig mindre om resultatet eller vilken plats jag hamnar på, men jag bryr mig fortfarande lika mycket om hur jag spelar, vilket får mig att vilja träna lika hårt som jag alltid gjort. Jag har också arbetat med en psykolog de senaste åren och vi fokuserar nästan enbart på min egen prestation och att jag ska ha kul när jag spelar, förklarade Westwood efter sin bogeyfria 66-rond.

Ännu en gång har Westwood Bryson DeChambeau strax bakom sig. Amerikanen är sex under par, men minnena från förra veckan då han föll på målsnöret är enbart positiva, enligt Westwood.

– Man kan inte kontrollera om man vinner en golftävling eller inte. Bryson spelade riktigt bra på slutet och jag är inte ett dugg besviken, jag har gått vidare med en positiv känsla och känner att jag spelar kanske min bästa golf någonsin just nu.

Närmast bakom sig den här veckan har Westwood landsmannen, 22 år yngre Matthew Fitzpatrick, ett slag efter på åtta under par. Och Fitzpatrick ser fram mot att spela med Westwood.

– Det är enklare att spela med någon som man spelat mycket med tidigare och det ska bli kul. Hoppas att vi gör varsin 61:a så får vi spela ihop på söndag igen, sa Fitzpatrick.

För svensk del blev Players ingen höjdare. Alex Norén (78-70) blev bästa svensk på en delad 112:e plats. Henrik Norlander (80-74) slutade delad 142:a medan Henrik Stenson (85-74) blev 151:a.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2021-03-13
TournyttAlexander NorenBryson DeChambeauHenrik NorlanderHenrik StensonLee WestwoodMatthew FitzpatrickPGA TourThe Players ChampionshipTournyttTPC Sawgrass