Henrik Stenson har hittat några av problemen i svingen och jobbar nu på att hitta förbättringar. Så länge kämpar han med självförtroendet. Foto: Getty images

Players Championship

Stenson: ”Inte självförtroende att landa järnfyra på ett köksbord”

Hur hittar man självförtroende i det långa spelet på en bana som kräver exceptionell precision med just den delen av spelet? Kanske kan gamla jaktmarker vara en fördel för Henrik Stenson.

Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2021-03-09

Henrik Stenson är tillbaka där han 2009 lyckades vinna Players Championship. TPC Sawgrass, där tävlingen alltid spelas, är en ball-strikers paradis och därför har svensken historiskt varit mycket framgångsrik på banan utanför Jacksonville, Florida.

Men en skidolycka gör att revbenen smärtar på svenske stjärnan. Och dessutom har svingen sett bättre da’r. Så Henrik Stenson kommer väl inte in till årets upplaga av den stjärntäta tävlingen med fältets bästa självförtroende.
– Det har varit för dåligt spel under för lång tid helt klart. Mina revben börjar väl återhämta sig även om de inte är hundra ännu. Man ska stå på benen i skidbacken, säger Stenson till Svensk Golf.

Det svaga spelet senaste tiden har också gjort att frustration bildats hos 44-åringen, vilket förstås är rimligt när det långa spelet är hans signum.
– Det är det långa spelet, svingen, som inte fungerar. Givetvis påverkas det andra spelet och man har ju inte självförtroende att landa en järnfyra på ett litet köksbord när man inte har koll på vart bollen tar vägen på ett ordentligt sätt, säger han och fortsätter:
– Men jag har väl till slut lyckats klura ut lite mer vad några av orsakerna är och nu får vi försöka sätta fart på att få ordning på det. Det är en del frustration över att inte lyckas få ordning på spelet.

Samtidigt ser Henrik Stenson fram emot att spela veckans tävling, som han alltså vunnit en gång tidigare.
– Det är alltid kul att komma tillbaka till TPC och gamla bra jaktmarker, säger han.

Utöver Henrik Stenson bör vi blågula golfsupportrar hålla ett öga på Alex Norén och Henrik Norlander – som också spelar tävlingen.


Text: Jesper Johansson, Martin Strömberg • 2021-03-09
TournyttHenrik StensonPGA TourPlayers ChampionshipTournytt
Scroll to Top