Rory McIlroy är åter med i toppen av en ledartavla på Bay Hill. Foto: Getty images

PGA Tour

McIlroy i delad ledning: ”Såg några fina tecken där ute”

Med inspiration av Tiger Woods spel på Bay Hill klev Rory McIlroy ut för att spela första varvet av veckans Arnold Palmer Invitational. Efter 18 spelade är han i delad ledning.

Text: Jesper Johansson • 2021-03-05

Rory McIlroy har i sina senaste fyra försök vunnit vid ett tillfälle och aldrig slutat sämre än delad sexa i Arnold Palmer Invitational. Mycket tyder på att den trenden håller i sig i år, då han efter 18 spelade är i delad ledning på Bay Hill tillsammans med Corey Conners.

Med två birdies och en bogey första nio kändes det på något sätt lite trögt för Rory McIlroy. Men sista nio för dagen (de första på banan) fick han fart på grejerna. Fem (!) raka birdies på vägen hem gjorde att han levererade en 66-rond, sex under par. Efteråt berättade han att Tiger Woods inspirerat honom till det fina spel han har på Bay Hill i Orlando, Florida – då Tiger Woods vunnit på banan vid nio tillfällen genom åren.
– Han har spelat den här banan extremt konservativt. Han tog hand om par 5-hålen. Och det var oftast tillräckligt för att få jobbet gjort. Så jag tar ut den sidan ut hans bok och försöker göra samma sak, sa Rory McIlroy efter ronden.

Under torsdagen gick nordirländaren de fyra par 5-hålen två under par. Så lite förbättringspotential finns det där trots allt. Även fast han är i ledning. Istället var det par 3-hålen där han levererade (–3).
– Spelet var bra men inte lysande. Första hålen var lite långsamma. men jag hade två fina par 3-resultat på baknian vilket jag verkligen gillade. Jag slog några riktigt bra drivar också.
– Jag såg några fina tecken där ute idag, sa McIlroy efter ronden.

Precis bakom Rory McIlroy kan vi bland annat hitta Bryson DeChambeau. Den långtslående amerikanen fick en fin start på tävlingen men vinden var fel på hål 6, vilket gjorde att han inte kunde gå för green direkt från tee på par 5-hålet. McIlroy fick i intervjun efter den första ronden frågan om han hade någon tanke att försöka slå bollen 320 meter över vatten för att ha chansen att göra albatross. Svaret var tydligt.
– Inte en chans. Jag har inte den där 200 mph-bollhastigheten och kan därför inte göra det. Jag slår väl bollen okej långt men inte så långt. Jag hade en järnsjua in mot green idag och jag är nöjd varje gång jag har en järnsjua in mot green på ett par 5-hål.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-03-05
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top