Henrik Stenson ska åter tävla. Foto: Getty images

Tournytt

Stenson tillbaka på PGA Tour: ”Kul att spela golf igen”

Efter nära en månads vila är Henrik Stenson åter med och tävlar. Detta på en bana där han radat upp fina resultat genom åren. Nu hoppas vi bara på att revbenen håller...

Text: Jesper Johansson • 2021-03-03

Senast Henrik Stenson spelade tävlingsgolf var i början av februari. Svensken missade kvalgränsen i Saudi International på European Tour. Det var andra raka tävlingen med missad kvalgräns.

Vad vi antar är målet den här veckan att nå ett bättre resultat. Och vad passar då bättre än Arnold Palmer Invitational, som spelas på Bay Hill.

Under åren har svensken nämligen radat upp fina resultat i just den här tävlingen. 2018 slutade han fyra. 2016 blev det en delad tredjeplats och 2015 slutade han ensam tvåa. Dessförinnan slutade svensken delad femma 2014, delad åtta 2013 och slutade på en delad 15:e-plats 2012.

Gamla resultat är dock inte mer än just det – gamla resultat. Henrik Stenson har senaste tiden inte spelat på den nivå vi blivit bortskämda med de senaste åren. Han själv hoppas kunna få ihop spelet lagom till starttiden på torsdag.
– Det är härligt att vara tillbaka och spela på Bay Hill den här veckan. Jag har flera fina resultat här genom åren och vi får se om spelet är bra nog för att utmana ännu en gång, säger han inför veckans tävling.
– Men oavsett hur spelet är känns det bra att vara tillbaka här ute. Det är kul att spela golf igen.

Sedan Henrik Stenson senast tävlade har han varit på skidsemester. Väl där lyckades majorvinnaren ramla, vilket möjligtvis kan ställa till det framöver.
– Jag fick några ömma revben där, så jag mår väl inte helt hundra. Men det känns dom det fungerar att spela golf och träna, så vi håller tummarna att det inte ska vara något problem.

Henrik Stenson spelar tillsammans med Brendon Todd och Dylan Frittelli under de första två ronderna.


Text: Jesper Johansson • 2021-03-03
TournyttHenrik StensonPGA TourTournytt
Scroll to Top