Tiger Woods har opererats efter den allvarliga olyckan. Foto: Getty images

Allvarliga skador

Läkarens utlåtande om Tiger Woods skador

Efter den allvarliga singelolyckan under tisdagsmorgonen lokal tid har tiger Woods genomgått omfattande operationer. Sedan dess har han varit vaken och kontaktbar.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-24

Efter singelolyckan under tisdagen var det oklart hur allvarliga skadorna på Tiger Woods egentligen var. Nu har ett officiellt uttalande gjorts via Woods Twitterkonto.

”Vi tackar alla för den överväldigande supporten och alla meddelanden under den här tuffa tiden.”

Som tidigare kommunicerats var Tiger inblandad i en singelolycka under tisdagsmorgonen i Kalifornien. Han har genomgått en akut och omfattande operation på sitt högra ben och vrist, enligt uttalandet.

ÅSGÅRD: “Största segern vore att Tiger kan lira med Charlie igen”

Medicinskt ansvarig för Harbor-UCLA Medical Center, där Tiger Woods behandlats, Anish Mahajan, uttalar sig också för att förklara vilken typ av skada stjärnan har och vad han opererats för.

”Mr Woods utsattes för allvarliga ortopediska skador nertill på höger sida som behandlades under en akutoperation av specialister inom ortopediskt trauma på Harbor-UCLA Medical Center. Spruckna öppna benfrakturer påverkade både övre och nedre delarna av tibia- och fibula-benen som stabiliserades med hjälp av en stav i tibia-benet. Ytterligare skador på vristen och foten stabiliserades med en kombination av plattor och skruvar. Muskelskador och mjukdelar skadades i olyckan och krävde kirurgisk frisättning för att minska trycket som skedde på grund av svullnaden”

I det officiella uttalandet anges det också att Tiger Woods efter operationen varit vaken och kontaktbar och att han återhämtar sig på sjukhuset.


Text: Jesper Johansson • 2021-02-24
TournyttTiger WoodsTournytt