Alex Norén spelar stabilt på Riviera CC och är delad sjua i Genesis Invitational. // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norén avancerar på blåsig Riviera

Tredje ronden hann knappt börja innan den avbröts på grund av kraftig vind. Efter vindavbrottet avancerade Alex Norén.

Text: Olof Åsgård • 2021-02-21 Uppdaterad 2021-02-21

Alex Norén var delad nia, sju slag bakom ledande Sam Burns, när han inledde lördagsronden av Genesis Open på Riviera CC utanför Los Angeles. Svensken började lovande genom att göra birdie på första hålet. Längre än så hann han inte innan tävlingsledningen blåste av tävlingen på grund av kraftig vind. 

På tv-bilderna kunde vi se kepsar flyga av spelarnas huvuden och bollar som inte kunde ligga stilla på green. 

När en anordning blåste omkull på 14:e tee i närheten av spelare hade inte tävlingsledningen något annat val än att avbryta spelet för allas säkerhet. 

Vindstyrkan låg då runt 15 m/s och spelet återupptogs först fyra timmar senare när vinden mojnat rejält.

Jordan Spieth försöker fånga en tom chipspåse i den kraftiga vinden. // Foto: Getty Images

Efter vindavbrottet tappade Alex Norén placeringar efter bogeys på trean och femman. Därefter spelade han stabilt hela vägen och tog sig tillbaka till par för dagen med en birdie på elvan. Efter det följde fyra raka par innan tävlingen avbröts igen, denna gång av mörker. 

När tredje ronden återupptas på söndagen har Norén 16, 17 och 18 kvar att spela. Sammanlagt har Norén gått fem under par på de hålen tidigare i tävlingen. Han ligger för närvarande fortsatt totalt fem under par och avancerade två placeringar till en delad sjundeplats. 

Avståndet upp till ledaren har också krympt. Sam Burns är fortsatt i ledning men är två över par tredje ronden och totalt 10 under par. Ledarbollen var den enda boll som inte slagit ut före vindavbrottet och hann endast 13 hål innan mörkret föll över Riviera. Burns fick kämpa till sig många par och gjorde bara en birdie på lördagen.

– Det är en svår bana även utan vind, sa Burns efter ronden. 

Tvåan i tävlingen, Matthew Fitzpatrick, är bara två slag bakom ledande Burns och har två hål kvar att spela av tredje ronden. De första 16 hålen gick han på tre under par efter sju birdies, sex par och fyra bogeys.

Ledartavla, rond 3, Genesis Invitational:

Klicka på bilden för att se hela ledartavlan.


Text: Olof Åsgård • 2021-02-21
TournyttAlex NorénPGA TourTournytt
Scroll to Top