Henrik Norlander hade lite problem på greenerna under lördagen – och besökte en hel del av Pebble Beachs bunkrar. Som här på hål 17. Foto: Getty Images

PGA-touren

Norlander fem efter ledande Spieth

Det blev en motig dag i ledarboll på Pebble Beach för Henrik Norlander. Han är nu fem slag efter ledande Jordan Spieth.

Text: Bo Steffensen • 2021-02-13

Det var vått, något grått och ganska ruggigt (11–12 grader) när ledarbollen i AT&T Pebble Beach Pro-am med Jordan Spieth (–12), Daniel Berger (–11) och svenske Henrik Norlander (–10) slog ut.

Henrik Norlander som börjat året bra – med resultatraden 12–2–22 i de tre senaste tävlingarna – och i princip redan har klarat sitt kort till nästa säsong.

Nu är det den första segern på touren som återstår. Han har alltså varit tvåa men den där förlösande vinsten har han kvar att fånga.

Chansen fanns när lördagen började på Pebble Beach.

Men Henrik Norlander fick en motig start på ronden. Det började med bogey på första hålet och hamnade sedan i ett antal greenbunkrar där han fick jobba för att rädda par. Det blev bunkerbesök även på korta sjuan där Stilla Havet slår mot klippkanten – och där kom nästa bogey.

Två bra birdielägen på tuffa åttan och nian men puttningen vill sig inte och Norlander var två över efter nio hål, –8 totalt och hastig och olustigt sex slag efter Jordan Spieth.

Nu gällde det att hålla ihop spelet för att inte tappa än mer inför söndagen – trots en kall putter. Det var inte mycket utanför en meter som gick i.

Det blev nio raka par in i mål, två över par för dagen (74 slag) och en rond utan en enda birdie i den nyckfulla blåsten runt Pebble Beach. Därmed är Henrik Norlander (–8) på delad 13:e plats inför finaldagen, fem slag efter Jordan Speith (– 13) som är i ensam ledning.

Segermöjligheten är inte helt borta. Större under har hänt, men då är det mycket som ska stämma och många spelare framför att passera.

Men en bra rond på söndagen och Henrik Norlander landar ännu en framskjuten placering, för fjärde veckan i rad.

Det är bara tre slag upp till andra plats.

.

Klicka på bilden för fullständig leaderboard.


Text: Bo Steffensen • 2021-02-13
TournyttHenrik NorlanderJordan SpiethPebble Beach Golf LinksPGA TourTournytt
Scroll to Top