Marcus Kinhults form ser ut att vara på väg. Foto: Getty images

European Tour

Bra start för Kinhult: ”Bra med två viktigaste klubborna i bagen”

Inledningen av 2021 har varit trög för Marcus Kinhult. Men under torsdagen storspelade han – vilket han hoppas är vändningen på trenden.

Text: Jesper Johansson • 2021-02-04

Marcus Kinhult har fått en start på året som han, tja, nog hade velat ha lite bättre.
I Abu Dhabi HSBC Championship blev det en missad cut och förra veckan när det var dags för Omega Dubai Desert Classic slutade han på en delad 60:e plats.

Kanske kan han nu ha hittat någonting. Under den första ronden av veckans ET-tävling Saudi International storspelade nämligen svensken och gjorde sex birdies och en bogey. 65 slag, –5, innebär att 24-åringen är delad fyra tidigt in i veckans tävling.
– Jag var bra med min driver och putter idag, de två viktigaste klubborna i bagen. Jag tog till vara på enkla förhållanden imorse, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

Den delade fjärdeplatsen delar Kinhult med spelare som Thomas Pieters, Haotong Li och Bryson DeChambeau. Under fredagen kommer han dock att spela i den andra omgången, på eftermiddagen. Det innebär traditionellt lite tuffare förhållanden i mellanöstern. Förhoppningsvis kan svensken hålla ihop spelet. Något han haft svårt för under inledningen av 2021.
– Spelet har varit svajigt i inledningen av året. Jag hoppas kunna vända det denna vecka med stabilare spel från tee till green, säger Kinhult som också skickar med en uppmaning till alla svenska golfentusiaster:
– Håll tummarna!

Här kan du se en aktuell ledartavla


Text: Jesper Johansson • 2021-02-04
TournyttEuropean TourMarcus KinhultTournytt
Scroll to Top