Patrick Reed har återigen hanterat golfreglerna på ett vårdslöst sätt under lördagen på Torrey Pines // Foto: Getty Images

PGA Tour

Reed i blåsväder igen – lyfte bollen i ruffen

"Han borde sättas i regelkurs"

Text: Martin Strömberg • 2021-01-30 Uppdaterad 2021-01-30

Patrick Reed har vid flera tillfällen de senaste säsongerna hamnat i situationer som varit på och över gränsen när det gäller att utmana golfreglerna.

Han fick två slags plikt efter att ha förbättrat bollens läge i en bunker under Hero World Challenge 2019.

Under U.S. Open ifjol hamnade Reed återigen i skottgluggen efter att ha jämnat till marken bakom sin boll ett flertal gånger innan han slog en chip på det nionde hålet på Winged Foot.

Och ikväll var det dags igen.

Under tredje ronden av veckans Farmers Insurance Open på Torrey Pines spelade Reed fantastiskt under de första nio hålen. När han kom till det tionde hålet var han fem under par för ronden och 13 under par totalt, Han ledde i det läget med fyra slag.

Efter att ha slagit utslaget i fairwaybunkern slog han andraslaget långt till vänster om green och det såg tydligt ut som att bollen studsade i ruffen.

Väl framme vid sin boll kallade Reed enligt tv-bilderna på en domare. När denne kom fram till Reed förklarade den kontroversielle amerikanen att han lyft sin boll för att kontrollera om den var pluggad och visade domaren ett nedslagsmärke.

PGA-tourens domare godkände tillvägagångssättet utan att ifrågasätta varför Reed lyft bollen och tillät en fri dropp för pluggad boll. Reed lyckades senare rädda sitt par.

C Mores kommentatorer var efteråt mycket kritiska mot Reeds beteende.

– Reed borde sättas i regelkurs, sa Fanny Sunesson bland annat.

Ronden pågår och Reed leder i skrivande stund med två slag före Adam Scott.

Mer information följer.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-30
TournyttPatrick ReedPGA TourTournytt
Scroll to Top