Alex Norén har fått en drömstart i veckans tävling. Foto: Getty images

PGA Tour

Norén i delad ledning: ”Viktigt att göra birdies”

2018 förlorade Alex Norén i särspel på PGA Tour. Kanske kan han i veckan få revansch?

Text: Jesper Johansson • 2021-01-29

För det var nämligen just i Farmers Insurance Open som svensken föll mot Jason Day i ett måndagssärspel 2018. Kanske kan han nu, tre år senare, äntligen få den där efterlängtade segern på PGA Tour.

Efter 18 spelade hål är svensken i den bästa positionen av alla i startfältet tillsammans med Patrick Reed. Under torsdagen stod Norén för en eagle, sju birdies och bara en bogey. Den fina 64-ronden kom på Torrey Pines North Course, vilket är den lättare av de två banor som är i spel under veckan.
– Nu får jag hoppas på uppehåll under natten. Jag har spelat South Course två ronder den här veckan och jag vet hur lång den banan spelas, speciellt eftersom de förlängt den med vissa teeboxar. Det är ett test, du vill definitivt ha bra bollträff där ute, speciellt om det blåser. Det är därför viktigt att göra birdies på norra banan, säger Norén efter ronden.

Torsdagens 64 slag, -8, är också tangerat karriärsbästa för Alex Norén i PGA Tour-sammanhang. Han har tidigare noterat samma score i The Northern Trust 2020 och BMW Championship 2018.

Alla spelare som deltar i veckans tävling på PGA Tour vet att den norra banan är spelplatsen för birdies, och att den södra är där man måste hålla ner huvudet och gnugga på för att inte tappa för många slag. Även Patrick Reed, som precis som Alex Norén öppnade med 64, inledde veckans tävling på North Course. Väderleksrapporten säger också att det från och med fredag kommer vara riktigt busväder vid den sydkaliforniska kusten, som om södra banan inte var svår nog.
– Jag var i en position idag där jag visste att jag skulle ha ganska bra förhållanden och jag gick ut för att göra så många birdies som möjligt och därmed ha chansen att hålla ut i stormen imorgon. Jag fick en bra start och fortsatte på samma sätt resten av ronden och fortsatte attackera pinnarna, vilket är sättet du ska spela norra banan, sa Reed efter ronden.

Henrik Norlander inledde veckans tävling på den södra banan. Efter 18 spelade är han +1 och på en delad 107:e plats.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2021-01-29
TournyttAlexander NorenPGA TourTournytt
Scroll to Top