Henrik Stenson hade det tufft under torsdagen och är på en delad 89:e-plats. Det kunde dock ha varit ännu värre. Foto: Getty images

Tournytt

Snygg räddning av Stenson

Henrik Stenson har fått en trög start av veckans tävling. Men han bjöd på ljusglimtar, som hans parräddning på hål 13.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-28

Veckans Omega Dubai Desert Classic har inletts på Emirates GC. I tävlingen deltar sju svenskar och efter 18 spelade hål är Marcus Kinhult och Joakim Lagergren bäst. De båda är två under par och på en delad 19:e-plats.
Av de blågula spelarna har Sebastian Söderberg och Henrik Stenson fått den sämsta starten. Båda är +2, vilket innebär en delad 89:e-plats. Under torsdagen gjorde Stenson tre biridies. Tyvärr blev det också två bogeys och en trippel längs vägen.
Resultatet, 74 slag, är dock bättre än vad som kunde varit. Han lyckades nämligen rädda ett par på det 13:e hålet.

Stjärnan skulle försöka nå green på två slag på par 5-hålet när han, av bilderna att döma, slår en socket. Direkt efter träffen ser man honom vara besviken på resultatet och bollen landar därefter i vattenhindret. Där blev det förstås en drop och därefter slog han ett slag som . . . ja, det är inte vem som helst som slår det slaget…

Se här:

I ledning efter 18 spelade hål är Richard Sterne. Sydafrikanen gjorde en bogey och nio birdies för att därmed signera ett scorekort innehållande 64 slag. -8 innebär att Sterne med 54 hål kvar att spela är placerad ett slag före amerikanen Kurt Kitayama.

Här är toppen av ledartavlan från Dubai:


Text: Jesper Johansson • 2021-01-28
TournyttEuropean TourHenrik StensonTournytt
Scroll to Top