Rory McIlroy vill utnyttja sin tidiga form genom att tävla mycket kommande veckor. Foto: Getty images

PGA Tour

McIlroy utnyttjar tidiga formen – spelar sex av kommande sju tävlingar

De senaste säsongerna har de första tävlingarna på året har varit bra för Rory McIlroy. Det vill han spinna vidare på med att tävla en hel del kommande veckor.

Text: Jesper Johansson • 2021-01-28

Från och med förra veckans Abu Dhabi HSBC Championship är Rory McIlroy ute på världens tourer för att utnyttja sin fina form tidigt på året, som vi vant oss vid senaste säsongerna.

Från tävlingen i mellanöstern kommer nordirländaren att spela ytterligare sex tävlingar kommande sju veckor. I veckan spelar han Farmers Insurance Open på Torrey Pines. Sedan tar han sig till Arizona för Phoenix Open, tillbaka till Kalifornien för Genesis Invitational, WGC-tävlingen som skulle spelas i Mexiko, Arnold Palmer Invitational och slutligen Players Championship i Florida.

Enda tävlingen stjärnan inte kommer spela fram till dess är AT&T Pebble Beach Pro-Am (som i år spelas utan amatörer).
– Jag känner att ju mer jag spelar, desto bekvämare blir jag med mitt spel och har bättre koll på var det är. Jag tyckte det här var en bra möjlighet för mig att rulla igång säsongen, säger Rory McIlroy inför veckans tävling.

Förra året, innan covid-19 pausade hela planeten, lyckades Rory McIlroy sluta topp-5 i fyra raka starter. 2019 slutade han inte utanför topp-10 en enda gång under sina första sju starter. Så att inledningen på året är en av Rory McIlroys styrkor är förstås självklart. Förra veckan inledde han året med en tredjeplats i European Tour-tävlingen med ett starkt startfält.

I veckan spelar han de första två ronderna tillsammans med Brooks Koepka och Matthew Wolff.


Text: Jesper Johansson • 2021-01-28
TournyttPGA TourRory McIlroyTournytt
Scroll to Top