Jessica Korda vann Diamond Resorts Tournament of Champions på första särspelshålet och blev så här glad // Foto: Getty Images

LPGA Tour

Korda vann mästartävlingen efter rekordscore

Besegrade Kang och lillasyster Nelly efter stentuff batalj i Florida.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-25 Uppdaterad 2021-01-25

Det brukar ofta vara svårt att följa upp en riktigt låg score.

Men Jessica Korda gick runt på 66 slag dagen efter sin 60-rond och sopade undan scorerekordet i Diamond Tournament of Champions med tio slag.

Sedan rullade hon i en åttametersputt för birdie på första extrahålet för att besegra Danielle Kang, med Nelly Korda på tredje plats, två slag bakom toppduon.

– Det känns otroligt och det har varit en helgalen vecka. Danielle spelade så stabilt och Nelly började göra birdies och jag var frustrerad då jag fick dåliga mått hela dagen och ändå gick det vägen, sa en överlycklig Jessica Korda efter segern.

Och Danielle Kang, som varit i ledningen nästan hela tävlingen, var mycket besviken efter att ha tappat segern i tävlingen just på sluthålen.

– Det finns inte mycket positivt idag. Jag slog mitt första bra slag på hål 12 och sedan slog jag ett bra slag i särspelet men det hjälpte ju inte. Jag hade inte förmågan att leverera under press idag och det gör mig lite besviken.

Segern var Jessica Kordas sjätte på LPGA-touren och hon leder systerkampen med lillasyster Nelly med 6-3. Tre av Jessicas segrar har kommit i första tävlingen för året.

– Jag vet att det är så men kan inte förklara varför. Vissa tror att det handlar om låga förväntningar men jag har alltid höga förväntningar när jag tävlar, jag vill alltid vinna.

Pernilla Lindberg slutade på en 21:a plats på fyra under par totalt medan Madelene Sagström blev delad 22:a på tre under par.

Annika Sörenstam slutade på en niondeplats i kändistävlingen som spelades jämsides med huvudtävlingen.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-25
TournyttDanielle KangJessica KordaLPGA TourMadelene SagströmNelly KordaPernilla LindbergTournytt
Rulla till toppen