Vår senaste segrare på European Tour, Sebastian Söderberg, siktar på nya segrar under 2021 // Foton: Getty Images

Europatouren

Söderberg siktar mot Tokyo

Har jobbat hårt med tekniken under tävlingsuppehållet.

Text: Martin Strömberg • 2021-01-20 Uppdaterad 2021-01-20

På torsdag drar European Tour i och med Abu Dhabi HSBC Championship igång säsongen 2021 med sju svenskar i startfältet.

En av dem är vår senaste svenska segrare på ET, Sebastian Söderberg. Han spelade hem Omega European Masters på Crans-sur-Sierre GC i augusti 2019 efter särspel mot Rory McIlroy och Kalle Samooja. Under covid-året 2020 togs sedan inga blågula segrar på ET.

Söderberg tog dock tre topp tio-placeringar under den avhuggna fjolårssäsongen och inför säsongen 2021 har han gjort en del arbete med svingen.

– Träningen har varit väldigt svajig senaste veckorna. Jag har jobbat hårt på att göra några tekniska förbättringar och det känns riktigt dåligt emellanåt. Men det trendar åt rätt håll och jag tror på att det kommer betala av sig så småningom, berättar Söderberg för Svensk Golf.

Söderberg är just nu rankad 196:a i världen och är med det på plats sex bland de svenska spelarna. I dagsläget är Henrik Stenson (66) och Alex Norén (92) de två högst placerade svenskarna på världsrankingen.

Ett av Söderbergs mål inför den nya säsongen är att lyckas spela sig in i det svenska OS-laget i Tokyo i sommar. Ett annat – och ett kanske nödvändigt delmål – är naturligtvis att få se sitt namn högst upp i resultatlistan igen.

– Jag behöver bli bättre från tee och långa klubbor generellt så där finns lite slag att tjäna. Målen för året är att vinna igen, ta mig upp topp-100 i världen, och ta en plats i OS laget, förklarar Söderberg.

Abu Dhabi HSBC blir ett första test för göteborgaren som många gånger visat vilken hög kapacitet han har när det stämmer till fullt ut.


Text: Martin Strömberg • 2021-01-20
TournyttAlexander NorenEuropean TourHenrik StensonSebastian SöderbergTournytt
Rulla till toppen