e7752bc5-gettyimages-1295556949

PGA Tour

“Det finns inga ursäkter”

Justin Thomas yttrade ett homofobiskt uttryck efter en missad parputt. Efter ronden fördömde världstrean skarpt sin egen handling.

Text: Eric Franzen • 2021-01-10

Den drygt två meter långa parputten på fyran smet förbi strax utanför hålkantens högra sida under lördagens spel i Tournament of Champions. Någon sekund senare plockade tv-produktionens mikrofoner vid greenen upp ett homofobiskt uttryck som Justin Thomas yttrade när han lämnade greenen.

Efter att tredje ronden slutförts valde Justin Thomas omgående att be om ursäkt för händelsen i ett muntligt uttalande framför Golf Channels kameror.

“Det finns inga ursäkter. Jag är en vuxen människa. Det finns absolut inget skäl för mig att säga något sådant. Det är fruktansvärt. Jag är extremt generad. Detta är inte den sorts person jag är. Men olyckligtvis gjorde jag detta och måste nu stå för det och är ångerfull. Som jag sade. Detta är oförlåtligt. Jag är mållös. Det finns inget annat sätt att säga det på. Jag måste göra bättre ifrån mig. Detta är definitivt en erfarenhet att lära sig av. Jag ber djupast om ursäkt till alla som tagit illa vid sig och kommer att bättra mig efter detta”

 Justin Thomas är delad femma, fyra slag bakom ledningen, inför söndagens avslutande spel i Sentry Tournament of Champions på Maui, Hawaii.


Text: Eric Franzen • 2021-01-10
TournyttJustin ThomasPGA Tour