För andra gången avgjorde Viktor Hovland en tävling på allra sista hålet genom att rulla i en birdie // Foto: Getty Images

PGA Tour

Hovland avgjorde på 72:a hålet

Norrmannen tog sin andra seger på PGA-touren efter birdie på sista hålet.

Text: Martin Strömberg • 2020-12-07 Uppdaterad 2020-12-07

När Viktor Hovland tog sin första seger på PGA-touren i Puerto Rico så rullade han i en sexmetersputt på det 72:a hålet.

Putten som avgjorde Mayakoba Classic under söndagen var inte lika lång men resultatet blev detsamma. Den 23-åriga norrmannen har en förmåga att verkligen prestera under press.

Han visste att Aaron Wise var i klubbhuset på 19 under par när han ställde sig på utslaget på sista hålet och vad som behövdes var kristallklart.

– Jag var verkligen skakig på slutet och trodde att jag tappat segern efter andra slaget på 16:e hålet men jag lyckades rädda paret. Jag visste att jag behövde birdie på sista hålet och slog två bra slag och lyckades få i putten. Jag vet inte hur jag lyckades för jag känner mig inte alls bekväm i den typen av situationer, sa en lycklig Hovland efter segern.

Sedan uppehållet för covid-19 har Hovland gjort 16 starter och klarat kvalgränsen i allihop. På dessa 16 tävlingar har han 11 placeringar bland de 25 främsta, så segern i Mexiko kan inte betraktas som någon överraskning.

Han har också till sist skaffat sig ett hus och en bas i USA. Tillsammans med sin förre lagkamrat i Oklahoma State, Austin Eckroat, har han köpt ett hus i Stillwater, Oklahoma, och den förre lagkamraten har bara positiva saker att säga om Hovland.

– Han är världens enklaste att bo ihop med. Han bara äter popcorn och smoothies och kollar på film hela dagarna. Det händer inte mycket i hans liv vid sidan av golfen, berättar Eckroat.

Segern lyfter Hovland upp till topp 15 i världen och upp till en tredjeplats i FedEx Cup.

Klicka på bilden nedan för att komma till resultatet.


Text: Martin Strömberg • 2020-12-07
TournyttAaron WiseAustin EckroatPGA TourTournyttViktor Hovland
Rulla till toppen