Dustin Johnson tog hem sin andra majortitel i stor stil då han vann Masters // Foto: Getty Images

The Masters

Dustin defilerade till segern i Masters

Vann och satte rekord efter stor uppvisning på Augusta National.

Text: Martin Strömberg • 2020-11-15

Världsettan Dustin Johnson infriade förväntningarna och höll enkelt undan under slutronden av The Masters 2020.

Segermarginalen blev till slut fem slag före tvåorna Cameron Smith och Sungjae Im, efter 68 slag runt Augusta National under avslutningsdagen och Johnson passade dessutom på att sätta nytt rekord för lägsta sammanlagda score med 20 under par.

Tidigare rekord på 18 under par delades mellan Tiger Woods (1997) och Jordan Spieth (2015).

Johnson hade ronderna 65-70-65-68 och medgav under segerintervjun att det var en jobbig avslutningsrond.

– Det är som en dröm som blir uppfylld. För mig är Masters den största tävlingen och den som jag helst ville vinna. Jag var nervös hela ronden, förklarade Johnson efter segern.

Johnsons fyra bogeys totalt över de 72 hålen är minst antal bogeys någonsin och hans 60 av 72 träffade greener är tangerat rekord sedan man började föra statistik på allvar 1980.

Johnson tangerade också rekordet över totalscoren på 20 under par i majorsammanhang, ett rekord som han nu delar med Henrik Stenson och Jason Day.

Det blev heller aldrig någon stor dramatik sista dagen, precis som många misstänkte. Efter en birdie på andra hålet skakade Johnson möjligen till lite när han gjorde två raka bogeys på hål 4 och hål 5 men en birdie direkt på luriga korthålet nummer 6 fick honom snabbt tillbaks på rätt spår.

– Det var inga dåliga slag på fyra och femman så det störde mig inte jättemycket. Birdies på sexan var viktig och lugnade ner mig lite och efter det slog jag bra drives hela vägen hem.

Närmast under slutronden kom australiern Cameron Smith som ett tag bara var två slag bakom Johnson.

Smith satte ett eget unikt rekord som stått sig sedan tävlingen grundades då han blev den första spelaren i hela Mastershistorien att gå alla fyra ronder under 70 slag.

Segern på Augusta National detta märkliga coronaår kommer att gå till historien som en unik höstseger, utan publik, och Dustin Johnson får nu möjligheten att försvara titeln redan om ett knappt halvår då Masters avgörs i början av april 2021 precis som vanligt. Det är åtminstone tanken.

Detta var också Johnsons andra majorseger efter segern i U.S. Open på Oakmont 2016.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutresultatet.
Text: Martin Strömberg • 2020-11-15
TournyttAugusta NationalCameron SmithDustin JohnsonThe MastersTournytt
Scroll to Top