Sätt ihop din egen tv-sändning med nya funktionen. Foto: Getty images

The Masters

Se alla slag från finalronden – helt gratis

Med nya tjänsten från The Masters kan du se varje slag från dina favoritspelare – helt gratis!

Text: Oskar Åsgård • 2020-11-12 Uppdaterad 2020-11-15

The Masters och Augusta National porträtteras i vissa sammanhang som en konservativ klubb, som kan sitta fast i forntiden. När det gäller att skapa en helt unik publikupplevelse, både på plats och för oss som tittar på distans, kunde inget vara längre från sanningen.

Redan under invigningsåret 1934 var Masters Tournament den första golftävling som livesänts på nationell radio i USA. 1956 tv-sändes Masters första gången och blev en succé direkt med cirka 10 miljoner tittare. 1960 revolutionerade man tv-sändningar/rapportering från golftävlingar för evigt genom att introducera över/under-par-systemet. 1964 började kameror placeras bakom tee användas för att visa spelarnas bollflykt.

Efter mycket påtryckningar fick Clifford Roberts, Augusta Nationals första och mest tongivande ordförande, produktionsbolaget CBS att 1966 börja sända i färg. En övning som 1966 krävde 150 man, 15 kameror och 17 kilometer av underjordskablar.

2000 blev Masters den första golftävling som sändes i HD. 2010 var Masters det första sportevenemang som livesändes i 3D.

Och innovationsviljan består. I fjol introducerade Augusta National ett mäktigt sändningssystem som möjliggjorde att man kunde se varje slag från varje spelare via masters.com.

Nu har de adderat en smart funktion kallad ”My Group” som gör att du kan skapa din helt egna Masterssändning, med bara dina favoritspelare.

Så här går det till:

1. Surfa in på masters.com. Klicka på rubriken Live och sen på fliken My Group.

2. Välj dina favoritspelare som du vill följa i din sändning.

3. Sen lutar du dig tillbaka och får en skräddarsydd tv-sändning där varje slag från dessa spelares ronder visas. Om det blir en lucka i sändningen, där ingen av dina spelare slår något slag, kan du välja att aktivera så att sändningen fylls på med slag från ledarna i tävlingen eller bara exceptionellt bra slag från någon spelare. Klicka på ”Settings” så får du valen ”Leaders on the Course” och ”Great Shots” beroende på hur du vill bygga din sändning.

Du kan dessutom, genom att klicka i knappen ”Track” längst ner på skärmen, få se slaglängd och längd kvar till flaggan på en hålgrafik till höger om videofeeden.

Glömde jag säga att den här tjänsten är kostnadsfri för dig?

Möjligheten att få följa just din favoritspelares rond från 1 till 18 är erbjuder verkligen en unik tittarupplevelse. För i en normal tv-sändning kommer man ju företrädesvis matas med fantastiska slag från de som spelar bäst i tävlingen just den här dagen eller veckan. Med My Group lär det bli mycket verkligare att få se en spelare kämpa ihop en rond, eller bara kunna konstatera att även proffsen inte slår upp varje järnslag inom två meter flaggan varje gång.

Möjligen är det några timmar för tidigt att ropa hej innan vi testat det här i skarpt läge, men i min bok lär det här vara den bästa uppfinningen/produktutvecklingen sedan… ska vi säga hjulet?

12 spelare jag kommer addera till min My Group-sändning rond 1 & 2

Henrik Stenson. Big surprise, jag vet.

Lee Westwood. Kan en 47-årig Westy skriva Mastershistoria den här veckan? Tja, omöjligt är det inte. Oavsett är det en fröjd att se honom transportera en golfboll från tee till green.

Bryson DeChambeau. Möjligen den mest valda My Group-spelaren i fältet, till och med före Tiger Woods. Hajpen är total. Jag är genuint nyfiken på att se hur den här första ronden kommer att utkristallisera sig.

Tiger Woods. Förklaring överflödig.

José María Olazábal. Järnspelet är inte lika kirurgiskt precist som på 80- och 90-talet. Med andra ord kommer vi få se ett av historiens vassaste närspel jobba övertid runt Augusta Nationals greenområden. Det kan jag aldrig få nog av att se.

Jordan Spieth. Formen har varit dalande länge nu. Det långa spelet är skakigt. Men Spieths känsla för Augusta National är gudabenådad. Baserat på hur hans ronder ser ut numera lär vi få följa med på en riktig berg-och-dalbanefärd.

Phil Mickelson. Se närmast ovan.

Rory McIlroy. Kommer aldrig tröttna på att se honom spela golf.

Matthew Wolff. Svingen. Personligheten. Och det faktum att han inlett sin majorkarriär med en 4:e och en 2:a plats. Kul att se en meriterad debutant ta sig an Augusta.

Fred Couples. Svingen! SVINGEN!

Tommy Fleetwood. En av världens bästa med järnklubborna, det är ett vasst vapen att ha på Augusta National. Dessutom en förkärlek för att bära cardigans. Är inte riktigt uppe i Ben Hogan eller Arnold Palmers stilmässiga klass när det gäller att bära upp plagget (ännu), men han jobbar på det.

Lukas Michel. Okej, räknar inte med att någon ska förstå det här valet. Men den australiensiske amatörspelaren verkar vara en genuint intressant person, med stort intresse för bandesign (alltid ett plus i min bok). Kul att se hur hans spel är.
Text: Oskar Åsgård • 2020-11-12
TournyttAugusta NationalThe MastersTournytt
Scroll to Top