Linnea Ström är bra med i veckans major. Foto: Getty images

Tournytt

Ström delad trea i majorn – ett slag bakom

Det återstår 54 hål av veckans KPMG Womens PGA Championship. Flera svenska spelare är i en fin position.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-09 Uppdaterad 2020-10-09

Bäst position av de blågula hoppen har Linnea Ström.
Göteborgaren inledde nämligen veckans major utanför Philadelphia med en 68-rond, två under par.
Resultatet gör att hon är ett slag bakom de två spelarna som delar ledning.

Under torsdagen gjorde Ström tre bogeys och fem birdies. Detta resulterade i ett toppresultat och hon sa själv efter ronden att hon har drivern att tacka för mycket. Linnea Ström är nämligen en av de längst slående spelarna på LPGA Tour.
– Jag kände redan under inspelsvarven att – om jag slår bollen bra kommer jag ha en fördel här. Och mina utslag var väldigt bra idag, det är en fördel att slå långt här, framför allt i den här vinden.

Vinden var det. Linnea Ström startade sin rond tidigt vilket innebar kyliga förhållanden och blåst. Under rondens gång förändrades dock väderleken vilket innebar varmare temperaturer och en mer behaglig oktober-sol. Trots att Ström fick den ”sämre” sidan av lottningen är hon bra med.
– Som svensk är man ganska van vid de här förhållandena, speciellt de kyliga morgnarna. Men vinden var helt klart problematisk idag. Jag försökte bara att ta rätt beslut med min caddie och ha tillit till beslutet när jag väl slog till bollen.

Med 54 hål kvar att spela är alltså Linnea Ström ett slag bakom ledarduon bestående av Britanny Lincicome och Kelly Tan. Den delade tredjeplatsen gör att hon är ett slag före de två svenskorna som är delad nia: Pernilla Lindberg och Anna Nordqvist. En svensk kanonstart i veckans major, med andra ord.

Här är toppen av ledartavlan:


Text: Jesper Johansson • 2020-10-09
TournyttKPMG Women’s PGA ChampionshipLinnea StrömLPGA TourTournytt
Scroll to Top