Bryson DeChambeau må vara den spelare som för tillfället är kung från tee. Men Rory McIlroy är på jakt efter amerikanen. Foto: Getty images

Tournytt

Rory jagar längd – publicerar imponerande siffror

Rory McIlroy är en av de längst slående spelarna på touren. Kanske är han nu på väg att bli ännu längre från tee.

Text: Jesper Johansson • 2020-10-07

Akta rygg, Bryson DeChambeau – Rory McIlroy är på jakt efter längd.
Via Instagram har nordirländaren publicerat filmer och bilder som visar att han mellan US Open och sin nästa start jobbar hårt för att öka längden från tee.

I sitt senaste inlägg får vi se honom slå en drive för att sedan titta ner mot sin radar. När kameran därefter panorerar ner mot displayen ser vi en bollhastighet på 191 och en carry på, håll i dig nu, 349 yards – 319 meter. Hur långt den därefter rullar ut . . . bara Gud vet (och kanske Bryson DeChambeau).

I en story på den sociala medieplattformen publicerade 31-åringen också en stillbild som tydligare visar hans siffror.

357 yards carry, 326 meter…

Rory McIlroy har inte offentligt meddelat att han tränar för att slå längre. Men efter att ha sett vad Bryson DeChambeau lyckades göra på Winged Foot är det inte helt orimligt att han därefter beslutade sig för att gå in för att öka sin längd.
– Han slog några drives på söndagen som fick mig och Harry (Diamond, hans caddie) att tappa fattningen. Det var helt otroligt, sa McIlroy efter US Open.
– Jag tänkte först att vi skulle kunna se honom dominera i vanliga PGA Tour-tävlingar men att han skulle få det svårt på ”riktiga” banor. Det här (Winged Foot) är en så ”riktig” bana det blir och se vad som hände. Det han gör är mycket imponerande.

Vem vet, kanske kan Rory McIlroy nu komma tillbaka med lika imponerande siffror från tee. Kanske till och med ännu längre golfslag. Känslan är i alla fall att han gör vad han kan för att ta upp kampen med Bryson DeChambeau.

View this post on Instagram

? ??

A post shared by RORY (@rorymcilroy) on


Text: Jesper Johansson • 2020-10-07
TournyttBryson DeChambeauPGA TourRory McIlroyTournyttUS Open
Scroll to Top