Sergio Garcia är i delad ledning inför de sista 18 hålen i Jackson. Men det är tajt i toppen, 13 spelare inom fyra slag. FOTO: Getty Images

PGA-touren

Garcia kan studsa tillbaka direkt

Sergio Garcia ramlade ut från topp 50 på världsrankingen inför denna veckan. Nu leder han Sanderson Farms Championship.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-04

Gör man sju birdies, en eagle och resten par så avancerar man uppåt på vilken leaderboard som helst. Australiern Cameron Davies var i zonen på lördagen, gick runt på 63 slag, är totalt –14 och leder Sanderson Farms Championship tillsammans med Sergio Garcia och JT Poston. Ett slag bakom dem finns Brandt Snedeker och norrmannen Kristoffer Ventura.

Ventura som fortsätter att spela bra har chansen att vinna sin första titel på PGA-touren – och Norges andra. Den första tog, som bekant, Viktor Hovland i början av året.

Sergio Garcia har inte fått det att fungera sedan han vann Masters 2017. Inför denna veckan åkte han ner till plats 51 på världsrankingen, han har inte varit utanför topp 50 sedan 2011, och bestämde sig för att spela Sanderson Farms för första gången. En vinst skulle ge honom 30 rankingpoäng och ett hopp upp till ”säker mark” strax ovanför 40-strecket.

Garcia har inte varit i ledning efter 54 hål på PGA-touren sedan vinsten i Masters. Garcia blundar när han puttar, tydligen ett framgångsrecept – även om några puttar stannade retligt ovanför hålet under hans bogeyfria 66-runda, sex under par, på lördagen.

– Vi älskar att sätta alla puttar vi tittar på – eller inte tittar på i mitt fall – men vi vet att det inte kommer att hända. När allt kommer omkring, om jag kan gå från banan och känna att jag gjort det så bra som jag kan – som jag gjorde i dag – så är det allt jag kan göra, säger Sergio Garcia.

Henrik Norlander är –8 totalt och ligger på en delad 22.a plats, sex slag efter ledartrion.

Följ tävlingen här


Text: Bo Steffensen • 2020-10-04
TournyttPGA TourSergio Garcia
Scroll to Top