En fin parrunda trots blötan – och Marcus Kinhult har segerchans. FOTO: Getty Images

Europatouren

Kinhult delad tvåa i Skottland

Marcus Kinhult är två slag efter ledande Robert Rock inför avgörandet av Scottish Open.

Text: Bo Steffensen • 2020-10-02 Uppdaterad 2020-10-03

Efter en dag i sämsta tänkbara väder där fairways och bunkrar fylldes av vatten och sista nio mest handlade om att ta sig in till klubbhuset gick Marcus Kinhult runt på par – efter tre birdies på just sista nio.

– Det var de tuffaste förhållanden jag tävlat i på flera år. Åtminstone på baknian. Jag är så klart nöjd med spelet i dag. Blandade en del birdies med bogeys men det var skönt att vi kunde avsluta rundan utan att de blåste av, säger han till Svensk Golf.

Kinhult är – 7 totalt och delad tvåa inför söndagens avgörande tillsammans med Tommy Fleetwood, Wade Ormsby och Ian Poulter. Kvartetten är två slag efter ledande Robert Rock.

– Roligt att vara i position i morgon, ska bli kul att se vad spelet räcker till.

Det är mycket poäng och pengar som står på spel. Scottish Open är en Rolextävling med en total prissumma på sju miljoner dollar.

Kinhult går ut i näst sista boll klockan 12.29 svensk tid tillsammans med Ian Poulter och Adri Arnaus.

Toppen av leaderboarden ser ut så här:

——————-

På torsdagen tog sig Marcus Kinhult runt The Renaissance Club i Skottland på 66 slag, fem under par. Han följde upp med 69 på fredagen.

– Jag har spelat någorlunda stabilt och städat upp ganska bra runt greenerna när det varit bekymmer. Det har inte varit briljant på något sett men bra. Jag har vårdat mina chanser kan man säga, säger Marcus Kinhult till Svensk Golf.

Totalt är Kinhult sju under par och i nuläget på sjätte plats, fem slag efter ledande Lucas Herbert (–11).

Ett utmärkt läge inför helgen för Marcus Kinhult som haft lite svårt att pricka rätt den senaste tiden.

Europatouren drog igång i juli efter ett längre uppehåll på grund av coronapandemin. På de sju tävlingar Marcus Kinhult spelat sedan dess har han missat fyra kvalgränser.

– Ja, det har ju inte varit så bra spel sedan vi drog igång. Det långa spelet har spökat och det har satt lite käppar i hjulen. Framför allt har det varit problematiskt från tee skulle jag säga, men nu har det gått i lite positivare riktning. Jag har faktiskt bytt driver denna veckan och fått lite ny kärlek där och lite självförtroende.

Varje tävling har omgetts av strikta regler. Europatouren har skapat sin egen bubbla.

– Jag har haft lite svårt med de här tävlingsbubblorna och ensamheten. De har varit lite tufft emellanåt. Denna veckan är pappa (tränare, reds anm) med plus att jag har min fysio Pierre med så nu börjar det likna lite mer hur vanliga tävlingar har sett ut, säger Marcus Kinhult.

Men du får inte umgås med andra spelare?

– Nej, bara med pappa och min caddie, äta med dem. Men Pierre får bara röra mig femton minuter om dagen. Viruset är ju smart så det smittar antagligen den sextonde minuten, skrattar han.

Väderprognosen inför helgen säger regn och blåst.

– Oavsett väder är det kul att gå ut en lördag och vara någorlunda nära en ledning. Det var ganska länge sedan. Jag får tillbaka lite av glädjen och det är en viktig bit när säsongen har varit som den har varit med mycket konstiga grejer, säger Marcus Kinhult

Följ tävlingen här.


Text: Bo Steffensen • 2020-10-02
TournyttEuropatourenKinhult
Rulla till toppen