Ledaren Matthew Wolffs strategi har fungerat väl på Winged Foot och han leder inför avslutningen i sin andra majorstart i karriären // Foto: Getty Images

U.S. Open

Träffade två fairways – gick fem under i U.S. Open

Wolff i ledning trots massor av ruffbesök: "Jag tänker lite annorlunda"

Text: Martin Strömberg • 2020-09-20 Uppdaterad 2020-09-20

Det talas alltid om att det är viktigt att träffa fairways om man ska kunna vara med i toppen av ett U.S. Open.

Ledaren inför slutronden av årets upplaga på Winged Foot, Matthew Wolff, bryr sig inte.

Han har träffat 12 fairways av 42 möjliga inför sista ronden och under lördagen träffade han två och gick ändå fem under par (65) på stentuffa Winged Foot. Trots att han bara gör han sin andra majorstart är han relativt obekymrad över att sova på ledningen.

Han slutade delad fyra i sin majordebut i PGA Championship tidigare i år.

– Det finns många spelare som kanske försöker hitta rätt ställe på fairway på många hål här och spela dit men jag tänker lite annorlunda. Jag gillar att bara slå så hårt jag kan med drivern och se vad som händer. Mitt spel känns bra och jag hade lite tur med några lägen i ruffen idag men jag kommer inte att ändra strategi i morgon, det är bara golf och jag kommer att spela som vanligt, sa ledaren efter sin rond.

Det är framförallt inspelen och puttningen som gett Wolff ledningen. Han har tjänat 6.5 slag mot fältet in mot green och 3.6 slag på green.

– Puttningen idag var den kanske bästa jag någonsin presterat på flera månader och järnslagen sitter bra. Trots att jag bara träffade två fairways idag så var nästan alla precis i kanten.

Under avslutningsronden kommer han att ha två slags ledning mot spelpartnerna Bryson DeChambeau, som spelar samma typ av spel nuförtiden med många drives och strategin att slå så långt fram som möjligt på så många hål som möjligt och därmed få kortare klubbor från ruffen.

DeChambeau har träffat 17 fairways så här långt och har bara tvingats chippa ut sig en enda gång.

– Jag fick ett riktigt dåligt läge på ettan under andra dagen men annars om man kan slå sig tillräckligt långt fram så går det oftast att hitta ett slag som studsar in på green, sa DeChambeau efter sin tredje rond på par (70).

Bakom ledarduon jagar i första hand sydafrikanen Louis Oosthuizen (-1), samt trion Xander Schauffele, Harris English och Hideki Matsuyama, alla på par.

Två nordbor har också en potentiell möjlighet att blanda sig i slutstriden, Viktor Hovland är delad åtta på två över par och Alex Norén är delad elva på tre över par.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-20
TournyttAlexander NorenBryson DeChambeauHarris EnglishHideki MatsuyamaLouis OosthuizenMatthew WolffPGA TourTournyttUS OpenViktor HovlandXander Schauffele
Scroll to Top