Alex Norén hade tredje dagens näst bästa score och klättrade 38 placeringar på Winged Foot // Foto: Getty Images

U.S. Open

Norén efter superronden: “Bästa puttningen någonsin”

Svensken spelade sig rakt in i slutstriden på Winged Foot.

Text: Martin Strömberg • 2020-09-20

Alexander Norén startade tidigt på lördagen och hamnade i de kanske tuffaste förhållandena för dagen med hårda vindar.

– De första sex, sju hålen blåste det jättemycket och jag försökte bara få upp bollen till flaggan och annars lämna bollen kort om hål. Jag lyckades göra mina par och sedan kom två bra birdies på hål 6 och hål 7. Sista nio var min puttning den bästa någonsin och jag räddade mig flera gånger plus att jag fick i ett par birdies till, berättade svensken efter sin 67-rond.

Ronden tog honom från delad 49:e till delad 11:e plats och trots att han är åtta slag bakom ledande Matthew Wolff har han en spännande utgångsposition sista dagen. Slag försvinner snabbt på Winged Foot den här veckan.

Och Norén avslutade ronden på det här sättet för sin 67:a.

– Man slår slag som man tror är okej men som precis studsar in i ruffen och plötsligt är hålet omöjligt. På andra banor kommer man oftast undan med en liten miss men här kommer man inte undan med någonting, sa Norén till touren.

Under sista ronden spelar Norén tillsammans med Lucas Glover.

Ledaren inför tredje ronden, Patrick Reed, inledde starkt också på lördagen men stapplade till slut runt på 77 slag och föll tillbaks.

– Det var en sån dag då jag inte kunde träffa fairways och även de bra slagen hamnade på ställen som inte gick att vara aggressiv från. Ruffen känns djupare och tätare för varje dag och det var brutalt. Men man ser samtidigt hur snabbt det kan gå utför på den här banan och kan jag göra en likadan rond som den i torsdags så kan det gå vägen ändå, det är en söndag på en major och saker kan hända, sa Reed efter sin 77-rond.

Klicka på bilden nedan för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-09-20
TournyttAlexander NorenPGA TourTournyttUS Open
Scroll to Top