Dustin Johnson med FedEx Cup-pokalen. Foto: Getty images

PGA Tour

DJ vinnare av FedEx Cup och 15 miljoner dollar

Världens otvivelaktigt formstarkaste golfare lyckades under tisdagen vinna Tour Championship och hela säsongslånga FedEx Cup.

Text: Jesper Johansson • 2020-09-08

Med fem slags ledning inför det avslutande varvet såg det på förhand ut att vara kassaskåpssäkert. Men riktigt så enkel resa hade inte Dustin Johnson, mot sin första FedEx Cup-titel.

Både Xander Schauffele och Justin Thomas åt sig närmare ledaren under den avslutande ronden men Johnson lyckades till slut hålla undan med en bogeyfri baknia för att till slut signera ett scorekort innehållande 68 slag. I och med det slutade han tre slag före de båda närmast jagande spelarna.
Inte ens det ursvåra 15:e hålet kunde ställa till det under säsongens sista rond för DJ, som där satte upp utslaget över vad som ser ut att vara halva Atlanten till 3,5 meter för att göra par.

Segern i veckans Tour Championship är Johnsons tredje sedan återstarten av PGA Tour i juni. Det gör att han nu är rankad etta i världen – och det med all rätt.
I de senaste fyra tävlingarna han har spelat har Johnson varit i ledning efter 54 spelade hål. Han har vunnit två av dem och de andra två har han förlorat efter att Collin Morikawa gjorde en magisk avslutning i PGA Championship och den andra efter att Jon Rahm satte en monsterputt i BMW Championship. Johnson hade kunnat vinna båda de två tävlingarna om stjärnorna stått rätt. Så blev det inte men känslan är att han vaknar upp i dag, relativt nöjd ändå.

Världsetta, säsongslånga FedEx Cup-vinnare, storfavorit till titeln “Årets spelare” och 15 nya miljoner dollar rakt in på kontot. Inte så pjåkigt.
– Att vinna FedEx Cup är något jag verkligen velat göra. Jag ville lyfta upp den där trofén till slut, det var något jag ville ha gjort i min karriär, sa Johnson efter ronden.
– Jag hade en femslagsledning inför i dag, jag var tvungen att hålla undan den här gången.


Text: Jesper Johansson • 2020-09-08
TournyttDustin JohnsonJustin ThomasPGA TourTournyttXander Schauffele
Scroll to Top