Dustin Johnson tog en imponerande seger i helgen. Så pass imponerande att hans motståndare fick stiga åt sidan och beundra. Foto: Getty images

PGA Tour

Kollegorna om DJ:s stora seger: ”Bara ta ett steg åt sidan”

30 under par och en seger med elva slags marginal. Dustin Johnson hade lekstuga under förra veckans Northern Trust. Det håller hans medspelare med om.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-24 Uppdaterad 2020-08-24

Dustin Johnson tog en minst sagt välförtjänt seger i helgen, när han fullkomligt pulveriserade TPC Boston.
Efter 72 hål hade amerikanen endast behövt använda sig av 254 slag, vilket innebär att han var 30 under par.
Närmast bakom: Harris English, –19…

Den elva slag stora segern innebar Johnsons 22:a titel på touren. Under veckan gjorde han en hel del enastående bedrifter.

Eller vad sägs om:

• Minst en eagle per rond. Totalt hade han fem stycken och på söndagen lyckades han få bollen i hål på tre slag på det andra hålet, ett par 5-hål.
• Hans 22:a seger gör att han nu har lika många som legendaren Raymond Floyd. Segern var hans andra för säsongen.
•  I tävlingen tjänade han 2,38 slag mot fältet på torsdagen. Därefter blev det snarare TV-spelsiffror än något annat. På fredagen tjänade han 9,529 slag mot fältet. På lördagen tjänade han 6,343 och på söndagen tjänade han 5,882 slag mot sina motståndare.
• Segern tog honom upp till platsen som världsetta.

Imponerande, minst sagt.
Faktum är att Dustin Johnson var så bra att några av hans medspelare bara kunde stå bredvid och beundra hans spel.
– Dustin Johnson hade en karriärsdefinierande tävling. Det här var hans 22:a seger vilket är imponerande men vad som är än mer imponerande är att han spelade golf så bra som golf kan spelas. Det är inte enkelt här ute, sa Webb Simpson efter sin avslutande rond.

Jon Rahm fyllde på med lovorden:
– Alla på touren kan gå lågt men Dustin Johnson kan gå hur lågt som helst. En annan spelare som också gav beröm till Dustin Johnson var Kevin Kisner. De båda är lika gamla och uppvuxna i South Carolina, så de har spelat mot varandra i större delen av deras liv. Därför borde han veta mer än många andra om Johnsons egenskaper på golfbanan.
– Han är en otrolig talang som kan bryta ner en golfbana fullständigt. När han är ”på” och leder fältet i puttning, slår rakast och kanske till och med längst … adderar man allt det är han ostoppbar, sa Kisner efter sin rond och fortsatte:
– Jag har sett hans talang på nära håll i 25 år så jag är van. När han får upp farten tar jag ett steg åt sidan och försöker istället addera en så stor summa som möjligt till bankkontot, för att vinna går inte.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-24
TournyttDustin JohnsonJon RahmKevin KisnerPGA TourTournyttWebb Simpson
Rulla till toppen