Harris English är en av de fyra som delar ledningen i Boston. Foto: Getty images

Tournytt

Fyra spelare i delad ledning i Boston

Det är trångt i toppen av ledartavlan efter första ronden.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-21 Uppdaterad 2020-08-21

Cameron Davis, Kevin Streelman, Russell Henley och Harris English är i delad ledning av den första slutspelstävlingen på PGA Tour. Med 54 hål kvar att spela är kvartetten ett slag före en hel drös spelare på den hopdragna ledartavlan.

En fin placering i veckan är av högsta vikt för samtliga fyra spelare som nu är i topp. Anledningen är att det endast är de 70 högst rankade på FedEx Cup-listan som får spela nästa veckas tävling. Inför Northern Trust var ingen av Streelman och English på rätt sida den gränsen.

Harris English har under året för första gången spelat utan ett fullt tourkort. Anledningen är att han gjrode en svingförändring som inte föll väl ut. Men till säsongen, med ett begränsat antal starter, har amerikanen levererat. Innan Covid-19-uppehållet hade han fem topp 10-placeringar. När spelet väl drog igång klättrade han till plats 27 på FedEx Cup-rankingen. Om den positionen håller sig skulle han vara med i finalen på East Lake om några veckor. Men med den position han har efter förstavarvet skulle han klättra betydligt högre än så, vilket också är målsättningen.
– Jag är inte nöjd om jag bara precis tagit mig till Tour Championship. Jag vill klättra på rankingen och ha en bra chans att lyfta FedEx Cup-pokalen, som vi alla har i åtanke under säsongen, sa Harris English efter ronden.
– Det har varit ett hårt arbete men jag känner mig redo för att ta nästa steg och börja vinna några turneringar.

För spelarna i toppen av FedEx Cup var resultaten blandade. Justin Thomas, som inför veckans tävling leder säsongslånga tävlingen, inledde med en 68-rond, vilket innebär en delad 30:e-plats. Spelaren som inför låg tvåa, Collin Morikawa, gjorde bogeys på två par 5-hål. Detta innebär att han till slut signerade ett scorekort innehållandes 71 slag, vilket i sin tur menar att han just nu är utanför kvalgränsen – en kvalgräns han i karriären missat vid ett (!) tillfälle.

Här är toppen av ledartavlan


Text: Jesper Johansson • 2020-08-21
TournyttCameron DavisCollin MorikawaHarris EnglishJustin ThomasKevin StreelmanPGA TourRussell HenleyTournytt
Scroll to Top