Nelly Korda spelade fin golf i den skotska vinden. Foto: Getty images

AIG Women's Open

Extrema förhållanden i Skottland: ”Svårt att gå”

Det är svårt att spela golf med en bris. När det blåser så mycket att det är svårt att gå … då är det The Open.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-20

Årets första dammajor har startat. AIG Womens Open spelas på Royal Troon och spelarna har en tuff utmaning framför sig i veckan.

Extrema vindar gjorde att spelarna hade extremt svårt under torsdagsförmiddagen. Faktum är att bara en spelare av de tidigt startande lyckades ta sig runt banan under par, nämligen tyskan Sophia Popov.

En annan spelare som hade en tidig starttid var Nelly Korda. Världsfyran berättade efter ronden att de första sju hålen, som spelades i rak motvind, var extra svåra.
– Det var galet. På första tee slog jag en drive 170 meter, de första hålen var brutala. Jag tyckte det var svårt att gå (i vinden), sa Korda.
– Jag hade 126 meter in till flaggan på första hålet och var tvungen att slå en järnfemma men trots det kunde jag inte nå hela vägen fram. Bollen stannade i luften. Jag blev glad när vinden lugnade sig lite och jag gnetade på.

Under torsdagen lyckades Korda göra fyra bogeys, två birdies och en eagle för att till slut signera ett scorekort på 72 slag, ett över par.

Vädret förväntas vara lika friskt under fredagen, vilket då kan göra att spelarna som slog ut tidigt under torsdagen får ett lite lugnare väder på eftermiddagen. Eller så blir vädret precis tvärtom. Tävlingen spelas trots allt på den skotska kusten…

Här är en aktuell ledartavla från Royal Troon


Text: Jesper Johansson • 2020-08-20
TournyttLPGA TourNelly KordaTournyttWomen's British Open
Scroll to Top