Anna Nordqvist trivs på linksbanor. I veckan hoppas hon "göra en Stenson" och vinna en major på Royal Troon. Foto: Getty images

British Open

Nordqvist inför majorn: ”Det blir tuffaste utmaningen”

Anna Nordqvist gör sig redo för veckans majortävling och har koll på vad som kommer bli svårast. Nämligen vädret.

Text: Jesper Johansson • 2020-08-19 Uppdaterad 2020-08-19

Äntligen är det dags för årets första dammajor. Coronapandemin har gjort att det först nu, i mitten av augusti, kommer spelas majorgolf på damsidan och världseliten har därmed tagit sig till Skottland för att spela Womens British Open.

Tolv svenskor kommer till start. En av dem är Anna Nordqvist, som förra veckan hade ett fint resultat i Scottish Open. Inför majorn säger hon till Svensk Golf att formen känns bättre och bättre.
– Även om det var ett långt break och jag kunnat träna en hel del så känner jag att det tagit lite tid att komma in i tävlingsform och det har varit lite rostiga misstag. Så jag jobbar på och försöker minimera dessa, säger Nordqvist till Svensk Golf.

Veckans major spelas på en linksbana med en speciell plats i svenska golfhjärtan. Det var nämligen här, på Royal Troon, som Henrik Stenson lyckades vinna The Open 2016. Första intrycket av banan är gott.
– Jag spelade banan för första gången i dag (tisdag) och tycker det känns som en väldigt bra British Open-bana. Det är självklart lite extra kul att spela här med tanke på Stensons framgångar här.
– Kan du hålla dig i spel från tee och träffa många greener kommer du vara stark. Greenerna är inte så stora jämfört med många andra linksbanor, så ligger du mitt på green kommer du aldrig vara långt ifrån pinnen.

Prognosen viskar om att det kommer bli svåra förhållanden för världseliten. Kanske främst de första två dagarna. Nordqvist uppskattar utmaningen och säger att spelet passar bra när det inte är prickskytte, utan snarare lite tankekraft och kämpaglöd som krävs.
– Vädret ska vara väldigt tufft i veckan med mycket regn och blåst på torsdag och fredag, så det kommer bli en utmaning.
– Jag gillar oftast tuffa förhållanden och när man måste tänka sig runt en bana och att den kan ändras så mycket beroende på vind.

Anna Nordqvist har ett fint facit på linksbanor. Som amatör slutade hon tvåa i British Ladies Amateur både 2006 och 2007 innan hon 2008 vann den prestigefyllda tävlingen. I Women’s British Open har hon under karriären slutat topp-10 vid tre tillfällen.
– Jag har inte några förväntningar inför veckan. Jag har några delar i spelet jag jobbar på och försöker finslipa på. Jag siktar på att hålla mig till min plan och ha en bra attityd. Det gäller att ha tålamod i väderförhållandena och kan jag ha det så hoppas jag att det kan ge mig en framskjuten placering i veckan, säger Nordqvist.


Text: Jesper Johansson • 2020-08-19
TournyttAnna NordqvistRoyal Troon GCTournyttWomen's British Open
Scroll to Top