Sebastian Söderberg är redo för 2020 och inleder i tuffast möjliga omgivning i Memphis // Foto: Getty Images

PGA Tour

Söderberg: ”Bra mycket snabbare greener än jag är van vid”

Svensken: "Ska bli spännande att se vilka slag som kommer ut"

Text: Martin Strömberg • 2020-07-29 Uppdaterad 2020-07-29

Sebastian Söderberg hade sitt bästa år hittills i karriären 2019, och spelade också hem sin första seger på Europatouren då han besegrade Rory McIlroy och tre andra spelare i European Masters via ett rafflande särspel i de schweiziska alperna.

Årets säsong har blivit sönderhackad som för de flesta andra på grund av coronapandemin men nu är det dags för Söderberg att ge sig in i hetluften ordentligt då han ställs mot ett världsklassfält i WGC FedEx St. Jude Invitational på TPC Southwind utanför Memphis.

Sebastian Söderberg tog sin första ET-seger i Crans-sur-Sierre då han besegrade bland andra Rory McIlroy i särspel // Foto: Getty Images

Och det ser lite annorlunda ut den här veckan än han är van vid.

– Det känns väldigt speciellt med extremt mycket åtgärder bara för att vi ska kunna spela så det är annorlunda redan där. Överlag känns spelet bra men jag har ju inte tävlat på fem månader så det ska bli spännande att se vilka slag som kommer ut när tävlingen väl drar igång och adrenalinet kommer tillbaka, berättar Söderberg för Svensk Golf.

Söderberg går ut i första bollen från tionde tee klockan 18.00 svensk tid på torsdagen och TPC Southwind är också lite annorlunda mot de flesta Europatourbanorna.

– Banan är krispig med bra mycket snabbare greener än jag är van vid, rapporterar Söderberg.

Söderberg har hunnit med en start sedan uppehållet och han slutade då delad 35:a i Katrineholm Open på MoreGolf Mastercard Tour.

Andra svensk till start i Memphis är Henrik Stenson som går ut klockan 20.00 svensk tid tillsammans med Kevin Kisner och Adam Hadwin.

Här hittar ni alla starttider från St. Jude Invitational.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-29
TournyttHenrik StensonPGA TourSebastian SöderbergTournyttWGC
Rulla till toppen