Efter en fin avslutande 66-rond slutade Alexander Norén delad trea på TPC Twin Cities // Foto: Getty Images

PGA Tour

Bogeyfri Norén trea i Minnesota

Utmanade om segern hela vägen sista ronden.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-27 Uppdaterad 2020-07-27

Efter en imponerande slutrond på 66 slag slutade Alexander Norén delad trea i 3M Open i Blaine, Minnesota.

Norén missade visserligen en kort birdiemöjlighet på första hålet men fick retroaktiv utdelning på andra hålet då han rullade i en åttametersputt. En andra birdie för dagen kom på det femte hålet och sedan spelade Norén stabil golf hela vägen in.

Med fyra hål kvar var han totalt 14 under par och i det läget tre slag bakom ledande amerikanen Michael Thompson. Men en kort birdie på 15 och ännu en på 16 där han var nära att sänka chippen för eagle tog honom till en andraplats i det läget, bara ett slag bakom.

Avslutningen blev spännande.

Norén slog upp sig fyra meter från hål på tuffa 17 men putten föll sista decimetrarna och slank förbi på vänstersidan.

På par-femman 18 slog han sig över green på två och från ett svårt läge slog han en mycket bra chip tillbaks.

Men ännu en gång fick han se birdieputten missa hålet på vänstersidan och Norén fick nöja sig med 66 slag för dagen och en delad tredjeplats med mersmak.

– Det känns mycket bättre än tidigare veckor. Det är otroligt skönt att vara tillbaka och ha en chans att vinna. Jag hade tre bra chanser på slutet där, men det är roligare att spela på den här nivån än att inte ha en chans att vinna. Det var skönt att komma in på en bra score, sa Alex Norén till AP efter tävlingen.

Detta var Norén bästa placering på PGA-touren sedan 2018 då han hade en andraplats på Torrey Pines och två tredjeplatser.

Norén avancerade också ordentligt på FedEx-listan från plats 116 till plats 82.

Också Henrik Norlander avslutade sylvasst.

Han noterade 65 slag sista ronden och följde upp förra veckans delade sjätteplats med en delad 23:e plats den här veckan. Det innebär att han klättrade ytterligare tre placeringar på FedEx-listan där han nu är på plats 57.

Segern på TPC Twin Cities gick till Michael Thompson, som lyckades hålla i spelet beundransvärt på slutet. Han säkrade segern genom att göra birdie på hål 16 och 18 och var till slut två slag före tvåan Adam Long.

– Det är verkligen en dröm att få säkra segern genom att rulla i en birdie på sista hålet. Jag har puttat bra hela veckan och det var en perfekt höger-vänster-linje på den, sa en lycklig Thompson.

Segern var 35-åriga Thompsons andra i karriären och den första kom i Honda Classic 2013.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutställningen.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-27
TournyttAdam LongAlexander NorenHenrik NorlanderMichael ThompsonPGA TourTournytt
Rulla till toppen