Henrik Norlander tog en fin meriterande sjätteplats när Memorial Tournament avslutades på Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander sexa efter stabil avslutning

Slutade sex slag bakom Jon Rahm på Muirfield Village.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-20 Uppdaterad 2020-07-20

Svenske Henrik Norlander hade fina förutsättningar inför slutronden av Memorial Tournament.

Han var delad femma när han gick ut, åtta slag bakom ledande Jon Rahm, och han visade verkligen att han klarar trycket under en slutrond i en stortävling.

Han inledde visserligen med en tråkig bogey men höll i scoren trots att han inte träffade mycket greener och puttningen höll hela vägen fin klass.

I slutänden fick Norlander kämpa i en viktig bogey på det 72:a hålet för 74 slag sista ronden och en delad sjätteplats. Till slut var han sex slag bakom segrande spanjoren, Jon Rahm.

Placeringen kommer att lyfta honom på världsrankingen och den tog honom från plats 74 till plats 60 på FedEx Cup-listan, PGA-tourens order of merit, där han nu med stor sannolikhet är klar för de två första tävlingarna i slutspelet i augusti.

Norlander lyfte också på världsrankingen där han klev från plats 189 till plats 141 efter framgången i Memorial.

Den andra svensken som spelade hela tävlingen, Carl Pettersson, avslutade med en fin 70-rond (en av ett fåtal ronder under par på söndagen) och slutade på en delad 38:e plats i sin första start på PGA Tour sen oktober 2018.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-20
TournyttHenrik NorlanderMuirfield VillagePGA TourTournytt
Scroll to Top