Henrik Norlander avancerade till en femteplats efter 71 slag tredje ronden på stentuffa Muirfield Village // Foto: Getty Images

PGA Tour

Norlander femma inför slutronden

Sju slag bakom Jon Rahm inför söndagens slutrond.

Text: Martin Strömberg • 2020-07-19

Årets Memorial Tournament har utvecklats till ett stentufft test.

Med allt hårdare greener och mustiga ruffar blir Muirfield Village mer svårbemästrad för varje rond och ett mindre bra slag kan innebära dubbelbogey direkt.

Just därför är Henrik Norlanders femteplats inför avslutningen imponerande. Svensken gick runt på 71 slag tredje dagen och är med sina fem under par sju slag bakom ledande Jon Rahm, som hade dagens bästa score med 68.

Efter birdies på hål 11 och 13 var Norlander två under par för ronden men ett bunkerbesök på 18 kostade till slut en bogey.

Puttningen stämde bra för Norlander som tjänade över 2.2 slag på greenerna mot övriga fältet.

Bara Rahm och Brendon Todd, också 68, lyckades ta sig under 70 slag på lördagen och spanjoren var nöjd efteråt.

– Det här kan ha varit min bästa rond någonsin. Det är så svårspelat att en vanlig duktig scratchspelare inte skulle ta sig under 80 slag, eller ändra det till 90 slag, sa Rahm under sin presskonferens.

Sista dagen ska bjuda på ännu hårdare vind och Rahms fyraslagsledning före de delade tvåorna Ryan Palmer och Tony Finau är långt ifrån säker.

– Det är ingenting. Jag måste behålla mitt mindset och inse att alla kommer att göra misstag och tappa slag därute, sa Rahm.

Carl Pettersson hängde länge i bra tredje dagen men två dubblar och tre bogeys sista nio innebar 79 slag och ett fall i resultatlistan.

Klicka på bilden för att komma till ledartavlan.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-19
TournyttCarl PetterssonHenrik NorlanderJon RahmPGA TourRyan PalmerTony FinauTournytt
Scroll to Top