För andra veckan i rad spelar PGA-touren på Muirfield Village, men den kommer att spelas tuffare under andra veckan // Foto: Getty Images

PGA Tour

Samma bana – två olika ansikten

En betydligt tuffare bana väntar spelarna under Memorial

Text: Martin Strömberg • 2020-07-14

För första gången sedan 1957 spelar PGA-touren tävling på samma bana två veckor i rad.

Och för att göra Muirfield Village till två olika upplevelser under de två olika tävlingarna har arrangörerna och banpersonalen hela tiden jobbat efter en plan.

Under Workday Charity Open, där Collin Morikawa vann efter särspel mot Justin Thomas, var segerscoren 19 under par. Lita på att den kommer att vara flera slag högre under veckans Memorial.

Greenerna kommer att rulla mellan 13 och 14 på stimpen jämfört med 11-12 under förra veckans tävling. De något långsammare greenerna gav dessutom möjligheten att sätta pinnarna på helt andra ställen och minskade slitaget på delar av greenerna.

Muirfield Village har en mängd olika tees och man kommer att variera dem så mycket det går mellan de två tävlingarna. Banan kommer att spelas något längre under Memorial och man kommer inte att använda samma tees på särskilt många hål.

Det kommer att ge andra vinklar och spellinjer och minska slitaget på vissa spelytor.

Den kanske största skillnaden för spelarna blir ändå troligen ruffen. Man klippte den måndagen inför Workday och man kommer troligen, beroende på vädret, att klippa den en gång till innan Memorial, men på en högre höjd.

– Vi vill ha en riktigt saftig ruff under helgen på Memorial, förklarar Steve Rintoul, en av PGA-tourens Tournament Directors.

Banan har varit stängd under måndagen inför Memorial för vila och reparationer och det spelas ingen pro-am den här veckan. Banpersonalen kommer därför att kunna arbeta ända fram till tävlingsstarten med att reparera och preparera banan.

Fyra svenskar kommer till start i Memorial. Henrik Norlander, Alex Norén, Carl Pettersson och David Lingmerth. De senare två har vunnit tävlingen.


Text: Martin Strömberg • 2020-07-14
TournyttAlexander NorenCarl PetterssonDavid LingmerthHenrik NorlanderMuirfield VillagePGA TourTournytt
Scroll to Top