Thorbjörn Olesen får tävla igen. I alla fall fram till december 2021. Foto: Getty images

European Tour

Skandaldansken tillåts spela proffsgolf igen

Det var i maj tidigare i år som Thorbjörn Olesen skulle stå inför rätta för det han gjorde under en flygning från USA till London sommaren 2019. Men rättegången har skjutits fram – till december 2021.

Text: Jesper Johansson • 2020-07-03 Uppdaterad 2020-07-04

Thorbjörn Olesens rättegång har skjutits fram till december 2021 på grund av coronapandemin, vilket gör att European Tour nu tillåter honom spela igen.

Dansken har inte spelat sedan början av augusti 2019, då han under en flygresa från Nashville till London ska ha urinerat i gången och sexuellt ofredat en kvinnlig passagerare.
– Jag och mitt team kom fram till att jag inte skulle spela tourtävlingar medan de rättsliga processerna pågår men jag är förstås tacksam att European Tour tillåter min karriär att fortgå, säger Olesen i ett uttalande.

Det var efter WGC-FedEx St. Jude Invitational som Olesens incident skedde och kort därefter, den 6 augusti stängde European Tour av dansken från fortsatt tourspel. Sedan dess hade han inte spelat tävlingsgolf alls fram till förra veckan – då han deltog i danska PGA Championship på Ecco Tour.

– Jag är så ledsen för vad som hände och vill be om ursäkt till alla danskar som varit min supporter i många år. Jag har inte spelat golf på ett år nästan. Jag spelade en vecka i Spanien i november och jag har börjat känna på grejerna senaste veckorna. Men det är svårt när man inte spelat mer än så, säger Olesen.

Thorbjörn Olesen har i ett första förhör i Isleworth crown court, i London, i höstas nekat till anklagelserna.


Text: Jesper Johansson • 2020-07-03
TournyttEuropean TourThorbjörn OlesenTournytt
Scroll to Top