Anton Karlsson gillar det 16:e hålet på Katrineholms GK. På sina tre senaste försök har det blivit två holes-in-one. Foto: Getty images

Tournytt

Ny HIO av Karlsson – andra på tre försök

Anton Karlssons tre senaste utslag på Katrineholms hål 16 har resulterat i två holes-in-one. ”Det är helt sjukt. Sannolikheten är nog obefintlig”, säger han.

Text: Bo Steffensen • 2020-07-03

Upsala GK:s Anton Karlsson, som vann Cape Town Open på Challengetouren tidigare i år, har fått en speciell relation till det 16:e hålet på Katrineholms GK.
På fredagen, under den andra rundan av Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson som ingår på den svenska proffstouren, gjorde han hole i one på hålet.

Igen.
– Jag slog en järnfemma. Jag tror vi hade 173 meter. Det roliga är att jag har gjort HIO två gånger på tre försök på just det hålet. Sist jag gjorde HIO på Katrineholm var det en Challengetourtävling och då gjorde jag det på sista rundan. Det var exakt samma flaggplacering då som i dag.


Hur många holes in one har du gjort på tävling?

– Fyra stycken. Det har flutit på bra med dem i slutet. Sjukt nog så gick vi och pratade om det i bollen innan, att förra året jag slog här gjord jag HIO, säger Anton Karlsson.

Han gick de tre sista hålen tre under par efter eagle, birdie, par och är nu med och hugger om segern i Katrineholm Open inför lördagens avslutningsrunda.
Anton Karlsson är sju under par, tre slag efter ledande Mikael Lindberg.

Är du två efter när du kommer till 16 så vet du att du har chansen?
– Ja, då ser det ju bra ut, skrattar Anton Karlsson.


Text: Bo Steffensen • 2020-07-03
TournyttAnton KarlssonKatrineholms GKTournytt
Scroll to Top