Webb Simpson med den traditionella segerkavajen från Harbour Town // Foto: Getty Images

PGA Tour

Simpson puttade hem sjunde segern

Har haft Justin Rose som förebild under den tuffa tiden.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-22

Ett långt avbrott störde sista ronden av RBC Heritage men när man väl kom ut på banan igen kunde ingen stoppa Webb Simpson.

34-åringen från North Carolina gjorde fem birdies sista sju hålen och rullade i allt på Harbour Towns mjuka greener för en avslutande 64-rond.

Segern var Simpsons andra den här säsongen och hans sjunde totalt på PGA-touren.

– Vändningen kom på 12:an när jag äntligen fick rulla i en putt, berättade en nöjd Simpson.

Han gjorde sedan birdies på hål 13, 15, 16 och 17 innan han nöjde sig med ett par på sista hålet. Abraham Ancer hade möjligheten att ta tävlingen till särspel från långt avstånd men putten på det 72:a hålet ville inte gå i.

Segerscoren på 22 under par är nytt rekord på Harbour Town och en stor förklaring till det är naturligtvis det nya datumet i juni istället för april. Banan spelas mjukare än den brukar göra och det är enklare att hålla bollen i fairway.

– Jag fick göra en helt ny spelplan och slår helt andra klubbor från tee än jag normalt sett gör här men oavsett så har det varit helt fantastiska scorer den här veckan, förklarade Simpson.

Simpson har i och med segern ett makalöst imponerande facit under 2020-års säsong. Han har två segrar, en andraplats, en tredjeplats och en sjundeplats och han tar nu klivet upp till plats nummer 5 på världsrankingen. Han tar också över ledningen på FedEx Cup-listan.

Efter två tunga år 2015-16 tog Simpson ett övergripande beslut att se över hela sin träning och attityd.

– Jag har egentligen Justin Rose som lite förebild, det känns som att han alltid är däruppe varje vecka, och jag ville också nå den jämnheten. Nu känns det roligt att allt hårt arbete betalar sig, men det gäller att behålla ödmjukheten och alltid göra arbetet, sa Simpson.

Klicka på bilden nedan för att komma till slutställningen.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-22
TournyttAbraham AncerPGA TourTournyttWebb Simpson
Scroll to Top