Vackra Harding Park kommer att vara värd för årets PGA Championship. Men man kommer inte kunna se tävlingen på plats. Foto: Getty images

Major

Publikfritt på PGA Championship – trots löftet

När PGA of America meddelade att PGA Championship skulle flyttas fram sades det att 40 000 åskådare skulle få ta sig in på Hardin Park. Så blir det inte.

Text: Jesper Johansson • 2020-06-16

Den första herrmajorn 2020 blev inte The Masters. Istället blir det PGA Championship – trots att den flyttats fram från maj till 6–9 augusti på grund av coronapandemin.

När den nyheten presenterades sades det att majorn skulle genomföras med publik. Men så ser det inte ut att bli. Harding Park i San Francisco skulle enligt PGA of America ta in 40 000 åskådare per dag men enligt Golf Channel kommer istället ingen att släppas in.

Läktare hade redan i mars börjat byggas på banan som var värd för WGC-Dell Technologies Match Play 2015. Detta blev förstås pausat då Kalifornien beslutade att ingen skulle lämna sin bostad för att minimera spridningen av viruset.
Tävlingen ska dock få spelas. Om än utan publik.

PGA Tours uppstart innebär på förhand fem tävlingar utan publik innan det är dags för The Memorial där upp till 8 000 åskådare ska få ta sig in på området varje speldag. Hur det blir därefter är fortsatt oklart.

Brooks Koepka har vunnit de två senaste PGA Championship-tävlingarna. Om han skulle vinna även i år blir han den första att ta tre raka segrar sedan Walter Hagen gjorde det i mitten på 1920-talet.


Text: Jesper Johansson • 2020-06-16
TournyttPGA ChampionshipPGA TourTournytt
Scroll to Top