Snart får de svenska och nordiska golfproffsen visa upp sig på hemmaplan igen // Foto: Göran Söderqvist

Tournytt

Svenska proffstourerna drar igång

Och snart kommer besked om klubbtävlingarna.

Text: Martin Strömberg • 2020-06-02 Uppdaterad 2020-06-02

Nordic Golf Tour och MoreGolf Mastercard Tour ser nu ut att kunna starta säsongen.

Efter Folkhälsomyndighetens senaste råd och riktlinjer den 29 maj har Svenska Golfförbundet och PGA of Sweden nu lagt planen att starta om MGM Tour i och med Katrineholm Open hosted by Robert Karlsson de 2-4 juli.

Två tävlingar hann spelas i februari, på Lumine Golf i Spanien, innan avbrottet på grund av coronapandemin.

– Med full förståelse och respekt för rådande situation och de svåra beslut myndigheter och regering behöver ta, är det en stor lättnad att de som försöker leva på sin idrott, i det här fallet golf, får möjlighet att göra det. De får helt enkelt tillbaka sina jobb, säger Gunnar Håkansson, generalsekreterare på Svenska Golfförbundet.
 

Första planerade tävlingen på damernas Nordic Golf Tour är GolfUppsala Open som spelas 23–25 juli på Söderby Golf. Tävlingen blir starten på nya Nordic Golf Tour, ett nordiskt samarbete mellan förbunden i Sverige, Norge, Danmark samt PGA of Sweden, med syftet att höja intresset för proffsgolf för damer.

–  Det känns mycket bra att vi kan starta upp tourerna igen. Att tävla är en viktig del av en spelares utveckling och den här perioden har varit prövande. Spelarna har tränat och jobbat hårt för att komma ur detta starkare och bättre, men det är en utmaning att hålla motivationen uppe när osäkerheten är stor, säger Katarina Vangdal, förbundskapten.

Svenska Golfförbundet meddelar också att man kommer med fler rekommendationer senare i veckan.

Då lär vi få reda på hur förbundet ställer sig till distrikts- och klubbtävlingar.


Text: Martin Strömberg • 2020-06-02
TournyttMoreGolf Mastercard TourNordic Golf TourTournytt
Scroll to Top