Rory McIlroy vill att Ryder Cup skjuts upp. Foto: Getty images

Publikfest i fara

McIlroy vill se Ryder Cup uppskjuten: ”Rätt beslut”

Enligt planen ska Ryder Cup avgöras som schemalagt i september. Men Rory McIlroy har en känsla av att den prestigefyllda matchen kommer skjutas upp.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-28

Ryder Cup ska enligt planen spelas 25–27 september på Whistling Straits i Wisconsin, USA. Lagtävlingen mellan USA och Europa spelas som vanligt vartannat år men frågan är om den faktiskt blir av i höst. Med rådande pandemi finns det stora frågetecken för tävlingen då publik kanske inte kan ta sig in på området. Och ett Ryder Cup utan publik, ja – är det ens ett Ryder Cup?

Världsettan Rory McIlroy berättade för BBC i en intervju att han inte tror lagtävlingen blir av i år. Detta då ett Ryder Cup utan supportrar inte är värd att anordna.
– Min personliga känsla är att vi inte kommer se det här hända, jag tror inte att Ryder Cup kommer spelas, sa nordirländaren till BBC.
– Jag tror majoriteten av spelarna vill se tävlingen uppskjuten till 2021 så att de kan spela inför publik och ha atmosfären som gör Ryder Cup så speciellt.

Rory McIlroy fortsatte sedan genom att berätta att det är spelarna som skapar Ryder Cup och om hans lagkamrater och motståndare inte vill spela – ja, då blir det inget.
– Jag tror det blir uppskjutet till 2021 och ärligt talat tror jag det är rätt beslut.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-28
TournyttPGA TourRory McIlroyRyder CupTournytt
Scroll to Top