European Tour har presenterat sitt nya spelschema. Foto: Getty images

European Tour presenterar nya schemat

Sex raka tävlingar i Storbritannien. Det är vad som väntar för European Tour-spelarna till en början när touren drar igång igen i slutet av juli.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-28 Uppdaterad 2020-05-28

Den 8 mars beslutade European Tour att pausa säsongen på grund av coronapandemin. Det var länge osäkert om och när touren skulle kunna dra igång tävlingar igen men nu är det klart. I slutet av juli kommer vi åter få se ET-spelarna på tävlingsbanan, om än bakom stängda grindar.

På sin hemsida skriver European Tour att alla tävlingar kommer vara noggrant skötta enligt deras egna hälsostrategi som planeras utvecklas och förbättras i takt med de olika ländernas hälsoråd. För att göra det enkelt för spelare och annan nödvändig personal har European Tour beslutat sig för att skapa en ”UK Swing”. Det innebär att de sex första tävlingarna efter uppstarten kommer att spelas i Storbritannien.

Först ut blir Betfred British Masters, där Marcus Kinhult är regerande mästare från 2019. Tävlingen ska spelas på Close House i närheten av Newcastle och speldagarna är onsdag 22 juli till lördag 25 juli. Det är en vecka innan originalplanen.

Därefter spelas English Open på Marriott Forest of Arden och English Championship på Marriott Hanbury Manor.

Därefter ska The Celtic Manor Resort i Newport, Wales, stå värd för två raka ET-tävlingar: Celtic Classic och Wales Open.

Det sista stoppet i den brittiska turnén kommer att vara UK Championship på The Belfry, den klassiska Ryder Cup-banan.

Hur tävlingarna spelas därefter återstår att se. European Tour meddelar att mer information kommer om tävlingarna som spelas från september till november. Men ytterligare några tävlingar har nu åtminstone fått fastslagna datum, fyra Rolex Series-tävlingar, varav en är tourfinalen i Dubai.

Klara speldatum

22–25 juli Betfred British Masters
30 jul–2 aug English Open
6–9 aug English Championship
13–16 aug Celtic Classic
20–23 aug Wales Open
27–30 aug UK Championship
8–11 okt Scottish Open
15–18 okt BMW PGA Championship
3–6 dec Nedbank Golf Challenge
10–13 dec DP World Tour Championship


Text: Jesper Johansson • 2020-05-28
TournyttEuropean TourRolex-seriesTournytt
Rulla till toppen