Dustin Johnson och Rory McIlroy firade segern med distans från varandra. Foto: Getty images

Skinsmatch

McIlroy–DJ vann efter drama

De var stora förhandsfavoriter men fick förlita sig på en närmast flagg-tävling för att vinna välgörenhetsmatchen.

Text: Jesper Johansson • 2020-05-17

På enastående Seminole Golf Club bjöds golfsupportrar över hela världen på söndagen in till en härlig paus från coronapandemin. En stund att tänka på annat. Dustin Johnson och Rory McIlroy mötte Rickie Fowler och Matthew Wolff i en skinsmatch för välgörenhet. Alla pengar gick till arbetet för att bekämpa Covid-19.

Skins innebär att alla hål är värda en viss summa. Om de båda lagen i bästboll-formatet delar ett hål går pengarna vidare till nästa. En stund in i ronden ökade värdet av varje “skin” och det skulle visa sig vara det som avgjorde till slut.

För Rory McIlroy och Dustin Johnson var visserligen i ledning efter tre hål, och hade då spelat in 150 000 dollar. Totalt ledde de med 200 000 efter sex hål. Men sedan ökade skinsens värde till 100 000. Lagom till dess såg också Rickie Fowler till att vakna.
Golfen under söndagen var sannerligen inte felfri, för att mäta i de här spelarnas mått. Men Rickie Fowler puttade bättre än alla andra. Om han inte dräpte birdieputtar räddade han luriga par och till slut var Fowler och Wolff i ledning med 650 000 dollar inspelade mot motståndarlagets 250 000.

Men från hål 13 och framåt delade de på hålen. Vilket gjorde att matchen fick gå till särspel. Eftersom hål 17 var värt 200 000 dollar och det 18:e hålet var värt 500 000 stod totalt 1,1 miljoner dollar på spel. Dessa återstående skins fördelades med en “närmast flagg”-tävling på 17:e hålet, par 3.

Från 120 yards, 110 meter, inledde Matthew Wolff med att slå upp bollen nära flaggan på den luriga Donald Ross-greenen. Rickie Fowler följde upp det med att trycka sitt utslag långt till höger.
Därefter klev Dustin Johnson upp på tee och slog sitt slag ner i en bunker till vänster. Världsettan Rory McIlroy hade därmed matchen på sina axlar. Om han skulle lyckas slå bollen närmare flaggan än Matthew Wolff hade hans lag vunnit.

Rory McIlroy levererade.

Totalt samlades 5 503 959 dollar, 54 327 075 kronor, in under välgörenhetsmatchen.


Text: Jesper Johansson • 2020-05-17
TournyttDustin JohnsonMatthew WolffPGA TourRickie FowlerRory McIlroyTournytt
Scroll to Top